DRAMA U HSS-U

Petir odgovorila Beljaku: Uništavaš stranku, daj ostavku!

14.09.2016 u 11:07

Bionic
Reading

Marijana Petir putem Facebooka odgovorila je predsjedniku HSS-a Kreši Beljaku koji je najavio da će suspendirati nju i još 100 članova stranke 'zbog opstrukcije izbora'

'Nisam primila nikakvu odluku o svojoj suspenziji koju je gospodin Beljak najavio prije nekoliko trenutaka. Ova odluka gospodina Beljaka izraz je straha moje najave da ću se kandidirati za predsjednicu stranke te mojom suspenzijom želi onemogućiti moju kandidaturu na unutarstranačkim izborima i stvoriti uvjete da nastavi sa sustavnim razaranjem HSS-a', poručila je Petir predsjedniku stranke.

Petir smatra da je Beljak uništio ugled HSS-a i da mora otići.

'Nije bio iskren prema stranačkom članstvu, sklopio je koaliciju koju članstvo nije podržalo, a koja je rezultirala porazom na parlamentarnim izborima te se sada želi riješiti svih onih koji se ne slažu sa smjerom kojim želi stranku povesti, a to je u propast. Pozivam gospodina Beljaka da prizna vlastitu odgovornost i odstupi s mjesta predsjednika stranke, povuče najavljene suspenzije te raspiše unutarstranačke izbore na kojima će članstvo HSS-a imati priliku izabrati kojim smjerom želi ići', napisala je Petir na Facebooku.

RTL Autor: RTL

Beljak je u srijedu ujutro održao konferenciju za novinare na kojoj je objavio da suspendira 100 članova stranke, između ostalih i europarlamentarku Marijanu Petir i koprivničko-križevačkog župana Darka Korena zbog opstrukcije izbora. Zamjera im da su prebliski HDZ-u i ne nose HSS u srcu.

Koren se također obratio javnosti nakon što je čuo vijest o suspenziji. HSS-ov župan smatra da je taj proces nedemokratičan i nije u duhu HSS-a te ga doživljava kao 'presudu uoči suđenja'.

'Ovakvim potezom Beljak onemogućava demokratsku raspravu na tijelima stranke o rezultatima parlamentarnih izbora, što bi bilo u duhu demokracije i HSS-a koji poznajemo. U ovom trenutku još nisam službeno zaprimio nikakav dokument o suspenziji, ali ovakav postupak gospodina Beljaka zapravo govori o suspenziji demokracije u stranci. HSS mi je na 1. mjestu i ne želim reagirati ni na koji način i narušiti ugled stranke te otežati svoju poziciju i poziciju svojih stranačkih kolega', priopćio je Koren.