SLUČAJ U KONGU

Pernar podiže kaznenu prijavu protiv pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, posvojitelja i sudaca

13.02.2023 u 18:31

Bionic
Reading

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić najavila kako će kazneno prijaviti bivšeg zastupnika Živog zida Ivana Pernara zbog prijave zambijskoj policiji u slučaju Hrvata koji su osumnjičeni za trgovanje djecom, među kojima je i transrodna osoba. Oglasio se i Pernar koji je otišao u Beogradu u veleposlanstvo DR Konga te najavio da će 'uzvratiti istom mjerom'

Prošloga tjedna Pernar je objavio da je vlastima u Zambiji slao prijave vezane uz hrvatske državljane koji se nalaze u Zambiji, u kojima je naveo da je među uhićenima 'transeksualna osoba koja ne može posvojiti djecu u DR Kongu'. Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić najavila je u ponedjeljak kaznenu prijavu protiv Pernara zbog prijave zambijskoj policiji u slučaju Hrvata.

'U izjavi bivšeg saborskog zastupnika držimo i da ima elemenata i kaznenog i prekršajnog djela. U nekim konzultacijama skloni smo podnijeti prijedlog kaznene prijave vezane za dva kaznena djela – zločin iz mržnje i iznošenje osobnih podataka', rekla je Ljubičić.

U ponedjeljak je Pernar na svojoj stranici na Facebooku napisao da će 'odgovoriti na neviđen medijski pritisak još jače nego dosad te podići kaznenu prijavu protiv svih posvajatelja iz DR Konga (nepoznatih počinitelja) zbog sumnje da su na sudovima predavali krivotvorene dokumente o posvajanju'.

'Nakon kaznene prijave koju je protiv mene najavila ravnopraviteljica za ravnopravnost spolova odlučio sam otići do ambasade DR Konga u Beogradu kako bi istjerao pravdu do kraja jer je istina jedino oružje koje imam, za razliku od onih koji me progone te na raspolaganju imaju golemu količinu novca, politički utjecaj, medije, pa čak i neke institucije', napisao je bivši saborski zastupnik, te najavio da će kazneno prijaviti pravobraniteljicu Ljubičićsve suce koji su donosili rješenja o posvajanju.

'Također, podići ću kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela ovjere neistinitog sadržaja i zlouporabe položaja i ovlasti protiv svih sudaca (također nepoznatih osoba) koji su donosili rješenja o posvajanju na osnovu dokumenata za koje sumnjam da su krivotvoreni budući da mi je dužnosnik njihove ambasade u Beogradu rekao da oni ne ovjeravaju nikakva posvojenja iz njihove države budući da ista više nisu moguća.

Ne tvrdim da su ti suci krivi, ali mišljenja sam da postoji mogućnost da su kaznena djela počinjena. Što se tiče pravobraniteljice za ravnopravnost spolova nju ću kazneno prijaviti i zbog sumnje za lažno prijavljivanje kaznenog djela', dodao je Pernar. Najavio je i konferenciju za medije ispred DORH-a.