u 8. izbornoj jedinici

Peović: 'Hod za život' je hod protiv reproduktivnih prava, jednakosti i solidarnosti

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 27.06.2020 13:17
  • Objavljeno 27.06.2020 u 13:07

Radnička fronta i Nova ljevica održali konferenciju pod nazivom 'Hod za život gazi žene'

Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Katarina Peović, nositeljica liste koalicije stranaka Možemo!, Nova ljevica, Radnička fronta, OraH i Za grad u 8. izbornoj jednici, izjavila je u subotu kako je „Hod za život“ hod protiv reproduktivnih prava, jednakosti žena i muškaraca te protiv solidarnosti i socijalne pravde

Peović je to rekla na konferenciji za novinare održanoj uoči početka ovogodišnjeg riječkog „Hoda za život“.

„Okupili smo se da poručimo hodu za tzv. život da neće proći. Svi hodovi u Hrvatskoj su otkazani zbog epidemiološke situacije, u ovom trenutku, a 'Hod za život' je u Rijeci ipak odlučio održati se. Čini se da žele inficirati Rijeku, ali neće moći. Crvena Rijeka je uvijek bila grad solidarnosti jednakosti, pravednosti, to znači da je bila za ženska prava, za dostupan i besplatan pobačaj, za izjednačavanje plaća žena i muškaraca, za dizanje plaća, za sve proradničke i ženske politike, koje ženama omogućuju ravnopravnost i bolji život“, poručila je.

Peović je ocijenila da se taj hod lijepo voli nazivati 'Hod za život', iako je to, smatra, samo prikrivena ili umivena verzija onoga što taj hod zapravo želi poručiti.

„To nije hod za život, niti za ljubav, niti za obitelj, iako se kite tako lijepim riječima, jer da jesu za život i obitelj, onda bi bili za radnička prava, za sve ove borbe koje su žene i muškarci, koji su stajali uz njih, izborili stoljetnim borbama. Ovdje u Rijeci smo da kažemo da neće proći takva retradicionalizacija, vraćanje žena u kuhinju, opasne poruke desnice da bi trebalo zabraniti pobačaj, pa čak i silovanim ženama", naglasila je.

  • +11
  • +8

Više stotina ljudi sudjelovalo u Hodu za život u Rijeci

Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

To su, kaže, "opasne sociopatske poruke i treba jasno reći da one nisu niti za obitelj, niti za ljubav, a kamoli za život".

"Sve te termine moramo znati prevoditi, jer kada kažu da su za život, onda kažu da su zapravo protiv pobačaja, kada kažu da su za obitelj, onda zapravo govore da su protiv jednakosti žena i muškaraca, a kada kažu da su za toleranciju, zapravo su potpuno netolerantni. 'Hod za život' je hod protiv reproduktivnih prava, jednakosti žena i muškaraca, solidarnosti i socijalne pravde“, poručila je.

Peović je rekla i kako ljevica konačno u Rijeci ima opciju, koja će stati na kraj toj desnici i oštro joj se suprotstaviti.

Rijeka: Radnička fronta i Nova ljevica održali konferenciju pod nazivom "Hod za život gazi žene"

Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Nositeljica koalicijske liste za 7. Izbornu jedinicu Rada Borić rekla je da Hod za život gazi žene, da je to jasno ne samo danas, nego svih ovih godina. Rekla je da se u tom hodu, u šarenim povorkama, manipulira djecom, oko toga što bi trebala biti obitelj, da se ne poštuju različitosti te da neki još uvijek misle da je djeci bolje da budu u domu nego s obitelji.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!