ŠIRENJE EUROPSKOG TRŽIŠTA

Pedofilija na internetu skočila za 150 posto

09.02.2009 u 18:13

Bionic
Reading

Razmjena i trgovina pedofilskim sadržajima u posljednjih pet godina na internetu u Europi porasla je za 150 posto, objavila je u ponedjeljak talijanska udruga za zaštitu djece 'Telefono Arcobaleno'

RIM - Broj slika s pedofilskim sadržajima na internetu porastao je za 400 posto, a samo u 2008. time je bilo pogođeno 3.000 djece.

Iz Europe potječe 58 posto snimaka s pedofilskim sadržajima, pokazali su podaci udruge "Telefono Arcobaleno", koja je u proteklih 13 godina podnijela oko 228.000 prijava zbog pedofilije na internetu.

"Od 3.000 djece, koliko smo ih izbrojili u materijalu otkrivenom na internetu, do sada nije identificirano ni jedno jedino. Nakon naših prijava stranice s pedofilijom se zatamne, ali vrlo je teško ući u trag djeci koja su umiješana u tu trgovinu", izjavio je predsjednik udruge Giovanni Arena.

Oko 64 posto djece na snimkama mlađe je od sedam godina a 77 posto ih je mlađe od devet godina.

"Tržište pedofilije na internetu ne poznaje krizu. Taj je posao nelegalan ali je de facto slobodan", dodao je Arena.

"Telefono Arcobaleno" procjenjuje da na svijetu ukupno ima više od 42.000 internetskih stranica s pedofilskim sadržajima.

Prema procjenama specijaliziranih međunarodnih organizacijs, godišnje se na pedofiliji na internetu zaradi oko pet milijardi eura.

Cijene snimaka zlostavljane djece kreću se između 30 i 100 eura, a odgovarajući film stoji do 300 eura.