važan je oprez

Pedofili vrebaju djecu na plažama, evo na što roditelji trebaju pripaziti

18.06.2024 u 07:38

Bionic
Reading

Unatrag 10 dana istarska policija uhitila je dva pedofila. Uhvaćeni su jer se na području Istre provodi program edukacije i prepoznavanja predatora.

Prije koji dan 82-godišnji Čeh je u Istri digitalnim je fotoaparatom snimao djecu bez odjeće. Uočio je to zaštitar i pozvao policiju. Pedofil je uhićen, a pronađene su mu inkriminirajuće snimke djece.

'Ono što možemo savjetovati roditeljima djece koju dovode na plažu jest da drže nadzor nad djecom i isto tako bi bilo dobro da djecu obuku u kupaće kostime i da pripaze na osobe u okruženju', rekla je Alica Rosić-Jakupović iz Policijske uprave istarske za Dnevnik Nove TV.

Istarska policija educira turističke djelatnike o tome kako prepoznati predatore. Početkom mjeseca, uhićen je i 43-godišnji Nijemac koji je na romobil postavio mobitel i u kampu snimao golu djecu. I njega je otkrio zaštitar.

"Nekakav profil počinitelja bi bio: muškarci srednje do starije dobi, najčešće se nalaze sami na mjestima gdje se okupljaju djeca, neuobičajeno se ponašaju, pritom mislimo na nekakvo vrpoljenje", objasnila je Rosić-Jakupović.

Pedofili su vrlo kreativni u svojim kriminalnim radnjama i kamere skrivaju u ključevima, olovkama, prijenosnim hladnjacima...