UJEDINJENI STAV DVIJE CRKVE

Patrijarh Kiril s Kolindom Grabar Kitarović o eutanaziji i pobačaju

19.10.2017 u 16:54

Bionic
Reading

Patrijarh moskovski i cijele Rusije Kiril u četvrtak je prilikom susreta u Moskvi s hrvatskom predsjednicom izrazio je zadovoljstvo zbog istih stavova Katoličke crkve i Ruske pravoslavne crkve o eutanaziji i pobačaju, te se zauzeo da dvije crkve ujedine stavove i oko modernih izazova

Patrijarha Kirila zanimao je položaj pravoslavnih vjernika i Srba u Hrvatskoj, pa mu je predsjednica rekla da su prava manjina zajamčena hrvatskim Ustavom, a da se ona često sastaje i s predstavnicima vjerskih zajednica.

'U Saboru su tri predstavnika srpske manjine, ali i predstavnik ruske manjine', kazala je.

Susret Kirila i Grabar-Kitarović bio je vrlo srdačan i on se prisjetio lijepih uspomena kada je prije puno godina bio u posjetu Hrvatskoj. Predsjednica je iskoristila prigodu da ga pozove da dođe u Hrvatsku.

Hrvatska predsjednica, koja boravi u službenom posjetu Rusiji, u petak će održati predavanje na Ruskom ekonomskom sveučilištu G.V. Plehanov gdje će joj biti dodijeljen počasni doktorat.

Nakon toga putuje za Sankt Peterburg gdje će se sastati s guvernerom Georgijem Poltavčenkom, bliskim suradnikom predsjednika Vladimira Putina i zagovornikom rusko-hrvatske suradnje.

  • +7
Kolinda Grabar Kitarović Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia