GUBITAK OD 1,9 MILIJUNA

Pašalićevi računi u blokadi više od sto dana

07.11.2012 u 10:32

Bionic
Reading

Tri poslovna računa građevinske tvrtke Ivića Pašalića u blokadi su već više od stotinu dana, a blokirani su čak šesti put u godinu i pol. Pašalićeva je tvrtka na kraju 2011. prijavila gubitak od 1,9 milijuna kuna, a trenutačno duguje 937.145 tisuća kuna

Pašalićev Kapital Konzalting trenutno duguje  937.145 tisuća kuna, najviše na račun PDV-a 716,6 tisuća kuna - piše Jutarnji list.

Početkom godine tri podružnice Hypa s Pašalićevom tvrtkom sklopile su Sporazum o ustupu reda prvenstva - dokument kojim su međusobno definirale odnose pri naplati vlastitih potraživanja. Riječ je o ukupnim kreditima od 29,9 milijuna eura te 147,1 milijun kuna podignutim kod Hypo-Leasing Kroatien d.o.o., Alpe-Adria Poslovodstvo i Hypo Alpe-Adria Bank.

Pašalić nije htio komentirati potonuće njegova građevinskog biznisa, ali je rekao da je 'važno da je u dobrim odnosima s bankom'. Tvrdi da nakon svakog medijskog napisa ima samo još više problema.

Odvjetnici kažu da su banke sporazumom pokušale spasiti ono što se još spasiti da. 'Jer tko prvi - njegovo je', rekao je jedan odvjetnik Jutarnjem listu.

Pašalića je zapravo u probleme dovelo stambeno naselje u Odri s nešto više od 300 stanova. Uspio je prodati trećinu tih stanova, a za realizaciju tog projekta - kupnju zemljišta i gradnju kuća - podigao je tri kredita, ukupno oko 193 milijuna kuna. Glavnicu kredita trebao je početi otplaćivati 2009., ali je zbog pada prodaje bio primoran zatražiti reprogramiranje kredita.