KRIJUMČARENJE

Pas u kotaču pronašao kilogram marihuane

14.02.2012 u 15:38

Bionic
Reading

U rezervnom kotaču automobila 40-godišnje Brođanke službeni pas za detekciju droge nanjušio je dva paketa marihuane koje je vozačica pokušala prokrijumčariti iz BIH u Hrvatsku

Policija i carinici su jučer oko 16 sati na graničnom prijelazu Slavonski Brod pri ulasku u Hrvatsku zaustavili Audi 80 kojim je upravljala 40-godišnjakinja. Prilikom kontrole automobila pomoću uređaja za mjerenje gustoće materijala u rezervnom je kotaču očitana nejednaka vrijednost.

Zbog sumnje da žena preko državne granice krijumčari zabranjenu robu ili tvari temeljem naloga za pretragu Županijskog suda u Slavonskom Brodu obavljena je detaljna pretraga njezinoga vozila.

Slučaj je ubrzo riješio službeni pas za detekciju droge koji je u rezervnom kotaču automobila pronašao skrivena dva ovalna paketa omotana prozirnom folijom teška po pola kilograma. Preliminarnim vještačenjem izuzete biljne tvari dobivena je reakcija karakteristična za opojnu drogu marihuanu.

Policija je uhitila 40-godišnju Brođanku te protiv nje slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo zlouporaba opojnih droga.