ZAPLJENA U ZADVARJU

Pas Pik nanjušio deset kilograma marihuane

06.04.2013 u 12:04

Bionic
Reading

Više od 10 kilograma marihuane zaplijenila je policija od 25- godišnjaka sa šireg područja Metkovića

Policijski službenici Postaje granične policije Trilj u petak su oko 8 sati u Zadvarju zaustavili osobno vozilo Fiat Punto, dubrovačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 25-godišnjak. Obzirom da se iz vozila širio intenzivan miris, karakterističan za marihuanu, na što je reagirao i službeni policijski pas Pik, temeljem naloga obavljena je pretraga vozila.

Tom prilikom je u stražnjem sjedištu vozila pronađeno deset paketa marihuane, ukupne težine 10,699 kg, koji su mu oduzeti. Nad njim je obavljeno kriminalističko istraživanje, a u subotu je uz prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, doveden pritvorskom nadzorniku.

U petak je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom iz Kaštela, od kojega su dan ranije oduzeli 25,47 grama amfetamina – speeda, pronađenih u BMW-u kojega je vozio. Naknadnom pretragom stana i vozila pronašli su i oduzeli još 17,78 grama speeda, manja količina tableta Efedrin i Tamoxifen, te 14 ampula Testosterona. Zbog sumnje da je počinio kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te neovlaštene proizvodnje i prometa tvarima zabranjenim u sportu, protiv njega su podnesene kaznene prijave i doveden je u pritvorsku policijsku jedinicu.