PROPAST PARK&RIDEA

Parkiranje kod Paromlina opet besplatno!

01.10.2012 u 14:53

Bionic
Reading

Parkiralište s otprilike 500 parkirnih mjesta kod Paromlina u Zagrebu ponovno je od danas za sve građane besplatno

Naime, nakon što je parkirališna ploha uređena prije dvije godine, gradonačelnik Milan Bandić također je omogućio besplatno parkiranje. Prije sedam mjeseci to je parkiralište dano na upravljanje Zagreb parkingu čiji direktor Robert Mišeta odlučuje uvesti Perk&ride, sustav naplate tj. kombinaciju mjesečnog ili godišnjeg ZET-ovog pokaza i parkiranja kod Glavnog kolodvora, tj. Paromlina.

S obzirom na to da je prodano tek 50-ak karata, Bandić je odlučio ponovno uvesti besplatan parking. 'Projekt koji smo planirali na prijedlog Zagreb parkinga i koji smo nažalost podržali, nije uspio', rekao je danas Bandić.


Pedesetak mjesta bit će posebno obilježeno za one koji su kupili godišnje karte Park & ride. 'Njihov je prijedlog očito bio loš i štetan, stoga ja između Zagreb parkinga i građana, biram građane', populistički je poručio Bandić.

Dodao je da je ovo 'zadnji put da se nateže s njima' i da više neće tolerirati njihovi nesposobnost. 'Tko će nadoknaditi sedam mjeseci da je ovo parkiralište prazno', pita se gradonačelnik.

On je, naime, prije dva tjedna predložio cijenu dnevne karte od deset kuna, no Skupština je, kaže, to bez rasprave odbila. 'Njih ne zanimaju građani', zaključio je Bandić.