UBOJSTVO ANTONIJE BILIĆ

Paravinja vraćen u Hrvatsku, suđenje početkom ožujka

16.02.2012 u 13:18

Bionic
Reading

Dragan Paravinja, optužen za ubojstvo 17-godišnje Drnišanke Antonije Bilić, u četvrtak oko 11 sati iz Bosne i Hercegovine vraćen je u šibenski zatvor

Paravinja je u šibenskom zatvoru bio od 22. srpnja do 21. prosinca prošle godine, kada je prevezen na izricanje presude za pokušaj silovanja u BiH. Zbog pokušaja silovanja na Jahorini iz 2002. godine osuđen je na dvije godine i deset mjeseci zatvora. Također, zbog silovanja koje je počinio u Srbiji bio je osuđen na četiri godine i pet mjeseci zatvora. No potom je u Hrvatskoj nesmetano godinama vozio kamion, unatoč saznanju da je osuđeni silovatelj, zato što ga se nije moglo izručiti Srbiji s obzirom na to da je i hrvatski državljanin.

Optužen je da je ubio 17-godišnju Drnišanku Antoniju Bilić kojoj se svaki trag gubi 7. lipnja prošle godine na Čikolskom mostu. Tragovi njezine krvi i vlasi pronađeni su u Paravinjinu kamionu, a on je nakon bijega iz Hrvatske u BiH tamošnjoj policiji priznao ubojstvo. Danima se potom tragalo za tijelom kod Krke, a isušilo se i jezero Brljan. Povratkom u Hrvatsku Dragan Paravinja tvrdio je da nije ubio Antoniju Bilić i da je njegovo priznanje iznuđeno. Sve daljnje potrage za Antonijom Bilić, i to najviše u selu Bilišanima, gdje je Paravinja živio posljednjih nekoliko godina, nisu donijele nikakvih rezultata, odnosno Antoniji Bilić ni osam mjeseci nakon nestanka nema traga.

Glasnogovornik šibenskog suda Branko Ivić potvrdio nam je da je Paravinja u 11.20 sati izručen Hrvatskoj i da će sutkinja Nives Nikolac zakazati glavnu raspravu u prvom slobodnom terminu. Očekuje se da će suđenje Draganu Paravinji početi početkom ožujka.