PREDIZBORNI POTEZI NA HRT-U

'Paralele' ukinute jer Hrvatsku nisu prikazivale u vedrim bojama

02.09.2011 u 22:04

Bionic
Reading

Nakon 'Latinice', vodstvo HRT-a odlučilo je s ekrana skinuti još jednu nagrađivanu emisiju. Riječ je o 'Paralelama' koje su naizmjence tri godine uređivali Goran Rotim i Mirjana Kasapović

Da se 'Paralele' neće naći u jesenskoj shemi, potvrđeno nam je iz nekoliko izvora, a kako doznajemo, Rotimu i Kasapovićki v.d. glavne urednice programa Gordana Mrđen nije ponudila valjano objašnjenje zašto im emisija neće dočekati duge rukave.

Unatoč činjenici da su Paralelama u tri godine više puta mijenjali termin emitiranja, one su zadržale dobru gledanost. No, baš to vodstvu kuće, u ovo predizborno vrijeme, očito nikako nije odgovaralo jer 'Paralele' su, kao što im i ime govori, uspoređivale kako stvari u pojedinim segmentima funkcioniraju u svijetu i Hrvatskoj.
 
U razgovoru s upućenima u situaciju na HRT-u doznajemo da uspoređivanje nije toliki problem, koliki je problem vladajućim strukturama predstavljala činjenica da je ispadalo da su stvari u Hrvatskoj gore nego u nekim drugim zemljama.

Drugim riječima, Hrvatsku se češće trebalo uspoređivati s zemljama koje su 'zaostale' u razvoju, ako takvih još ima, kako bi slika o nama na ekranu bila bolja.

Paralele su, podsjetimo, 2010. godine dobile nagradu HND-a za 2010. u kategoriji TV novinarstvo.