U KALIFORNIJI

Par priznao krivnju za mučenje 13 djece u obiteljskom domu

22.02.2019 u 21:59

Bionic
Reading

Kalifornijski par optužen da je tukao, lancima vezao i izgladnjivao svojih 13 djece u obiteljskom domu, u petak je priznao krivnju po više točaka optužnice, među ostalim za mučenje, zlostavljanje djece i njihovo držanje u zatočeništvu

David Turpin (57) i njegova supruga Louise Turpin (50), izvedeni su pred sud okruga Riverside gdje su priznali krivnju u dogovoru s tužiteljima kako bi dobili kazne od najmanje 25 godina u zatvoru, otkrio je lokalni tužitelj Michael Hestrin.

Neće im se suditi i služit će doživotnu kaznu bez mogućnosti ublažavanja prije nego što odsluže 25 godina za taj zločin koji je zgrozio Perris, naselje na jugu Kalifornije. Par prvotno nije priznao krivnju.

Roditelji Davida Turpina otkrili su za medije da su njihov sin i snaha duboko religiozan par koji je školovao svoju djecu kod kuće i od njih zahtijevao da napamet nauče Bibliju.

"Ovo je među najgorim, najužasnijim slučajevima zlostavljanja djece koji sam vidio", rekao je Hestrin na konferenciji za medije.

Policija je u siječnju 2018. upala u dom Turpinovih, oko 110 kilometara istočno od Los Angelesa, nakon što je jedno od zatočene djece pobjeglo.

Izgladnjela 17-godišnja djevojka pobjegla je kroz prozor i pozvala snage sigurnosti. Policija je potom pronašla njezinih 12 braće i sestara, starih između 2 i 29 godina, unutar mračne kuće intenzivnog mirisa. Neki od njih bili su lancima vezani za krevet.

Otkriveno je da su svi pothranjeni zbog čega im je poremećen i fizički razvoj. Stavljeni su pod zaštitu, a roditelji su uhićeni.

Tužitelji su istaknuli kako žrtve nisu imale pristup normalnoj prehrani, osnovnoj higijeni i liječenju, te su strogo kažnjavani zbog "prekršaja" poput rastrošnosti vode kod pranja ruku.

Par je optužen i da je djeci pokazivao hranu koju im nije dopuštao da jedu.