ZAUSTAVITE NASILJE

Papa zatražio od sirijskih vlasti da se opredijele za dijalog

12.02.2012 u 17:27

Bionic
Reading

Sveti Otac Benedikt XVI. pozvao je u nedjelju "političke vlasti" u Damasku da "daju prednost dijalogu" i hitno odgovore na "zakonite težnje" svih društvenih čimbenika i na "želje" međunarodne zajednice

U nagovoru uz molitvu Anđeo Gospodnji, koju je održao s prozora svoje rezidencije na Trgu svetoga Petra, Papa je kazao da 's velikom strepnjom prati tragično i sve veće nasilje u Siriji'.

'Zadnjih dana to je nasilje odnijelo brojne žrtve, za koje molim, među kojima su djeca, ozlijeđeni i svi koji trpe zbog sukoba koji sve više zabrinjava', kazao je.

"Ponovo usrdno pozivam da se zaustavi nasilje i krvoproliće", istaknuo je poglavar Katoličke crkve.

'Pozivam cijeli svijet, a napose političke vlasti u Siriji da prednost daju putu dijaloga, pomirbe i zauzimanja za mir', dodao je.

'Nužno je što prije odgovoriti na zakonite težnje raznih dijelova društva, kao i na želje međunarodne zajednice zabrinute za zajedničko dobro cijelog društva i regije', zaključio je Papa.

Zanimljivo je da Papa govori o 'željama' međunarodne zajednice, u kojoj neki traže promjenu režima u Damasku.

Benedikt XVI. je već više puta pozivao na mir u Siriji. Na novogodišnjem susretu s diplomatskim zborom zatražio je da 'politički čimbenici u Siriji povedu plodan dijalog' uz pomoć 'neovisnih promatrača'.