zahvala iz vatikana

Papa izrazio duboku zahvalnost Katoličke Crkve vatrogascima u Parizu

17.04.2019 u 11:39

Bionic
Reading

Papa Franjo izrazio je u srijedu "zahvalnost čitave Crkve" vatrogascima i svima onima koji su sudjelovali u gašenju požara u pariškoj crkvi Notre-Dame, "riskirajući i svoje živote" kako bi je spasili

"Draga braćo i sestre, osjetio sam veliku bol i osjećam vam se toliko bliskim", poručio je Papa s tjedne audijencije pred tisućama vjernika na Trgu svetog Petra u Vatikanu.

Stotine vatrogasaca borilo se od ponedjeljka navečer do utorka ujutro s vatrom koja je uništila krov i urušila osam stoljeća star toranj katedrale Notre-Dame. Požar je trajao osam sati prije no što je stavljen pod kontrolu te su spašeni zvonici i vanjski zidovi.

U utorak poslije podne Papa je razgovarao telefonski s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom.

U brzojavu koji je poslao pariškom nadbiskupu Michelu Aupetitu zaželio je mobilizaciju svih kako bi se obnovio taj dragulj koji, po njemu, pripada arhitektonskoj i duhovnoj baštini Pariza, Francuske i čovječanstva.

"Pozdravljajući hrabrost i rad vatrogasaca koji su intervenirali kako bi obuzdali požar, izražavam želju da katedrala Notre Dame ponovno postane, zahvaljujući obnovi i mobilizaciji sviju, lijepa kutijica za nakit u srcu grada, znak vjere onih koji su je podigli, matična crkva vaše biskupije, arhitektonsko i duhovno nasljeđe Pariza, Francuske i čovječanstva", poručio je Papa u brzojavu.