IMENOVANJE

Papa Franjo dao Bozaniću da nadzire Vatikansku banku

09.07.2014 u 15:40

Bionic
Reading

Zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića papa Franjo imenovao je u Kardinalsko vijeće za nadzor Instituta za religijske poslove, poznatijeg kao Vatikanska banka

U srijedu je na tiskovnoj konferenciji, na kojoj je obznanjen Novi ekonomski okvir Svete Stolice, prefekt Tajništva za ekonomiju Svete Stolice, kardinal George Pell predstavio između ostalog i sastav novog Kardinalskog vijeća za nadzor Instituta za religijske poslove (IOR), kojega je imenovao papa Franjo, doznaje se u Zagrebačkoj nadbiskupiji.


U Kardinalskom vijeću, koje se sastoji od šest članova, tri su kardinala iz Rimske kurije i tri kardinala nadbiskupa iz raznih svjetskih nadbiskupija. Iz Rimske kurije su: kardinal Pietro Parolin, državni tajnik, kardinal Jean-Louis Tauran, predsjednik Papinskog vijeća za međureligijski dijalog i kardinal Santos Abril y Castello, nadprezbiter bazilike Svete Marije Velike. Kardinali rezidencijalni nadbiskupi su: kardinal Christoph Schönborn, bečki nadbiskup kardinal Thomas Christopher Collins, torontski nadbiskup (Kanada) i kardinal Josip Bozanić, zagrebački nadbiskup.