ODVJETNICI ZASUKALI RUKAVE

Papa Benedikt XVI. optužen za zločine protiv čovječnosti

25.02.2011 u 14:23

Bionic
Reading

Kolike je ljude katolička doktrina pospremila u grob? Time se bavi prilično kreativna i senzacionalna optužnica protiv pape Benedikta XVI. koju su dvojica njemačkih odvjetnika isporučila Međunarodnom sudu pravde. Tuže papu za tri zločina protiv čovječnosti

Christian Sailer i Gert-Joachim Hetzel su papini susjedi iz Bavarije i baš poput pravih susjeda odlučili su kazneno našpranjiti poglavara Katoličke crkve. Prošloga su tjedna sastavili dokument od 16.500 riječi iliti, preciznije, optužnicu za zločine protiv čovječnosti koje pripisuju Benediktu XVI. te zatražili da mu se sudi na Međunarodnom sudu pravde

Papa je, prema tužiteljskom dvojcu, odgovoran za očuvanje i predvođenje univerzalnog totalitarnog režima prisile koji podjarmljuje svoje članove sa zastrašujućim i zdravstveno štetnim prijetnjama. Drugo, Benedikt XVI je odgovoran za fatalnu zabranu korištenja kondoma čak i u slučaju rizika zaraze HIV-om. Treće, crkveni establišment štiti sustav unutar kojeg se odigravaju seksualni zločini, a odgovorno svećenstvo se tretira zakonski povlašteno, čime se potičnu nova kaznena djela.

Nadalje, tvrde da Katolička crkva prikuplja nove članove kroz akt prisile, točnije krštenje, budući da dojenčad nema mogućnost slobodnog odabira. Čin je, k tome, nepovratan i poduprt prijetnjom ekskomunikacije i paklenim ognjem. Riječ je o ozbiljnom kršenju osobnih sloboda i oštećenju emocionalnog i mentalnog integriteta.

Kada se radi o HIV-u, katolici su suočeni s očajnom alternativom. Ako se zaštite prezervativom za vrijeme seksualnog čina, postaju teški grešnici, ako pak ne, postaju sigurni kandidati za smrt.

U slučaju procesa protiv svećenika pedofila postoji ozbiljna sumnja da je papa Benedikt XVI, još otkad je bio prefekt Kongregacije za nauk vjere pa sve do danas, sustavno prikrivao seksualna zlostavljanja djece i mladih, štitio njihove počinitelje te time pomagao i poticao daljnje spolno nasilje prema mladim ljudima, pišu odvjetnici.

Mi možemo samo dodati da će se papa nacrtati u halama Međunarodnog suda pravde vjerojatno istog onog dana kada i George Bush Mlađi, naprimjer. Vjerojatno i puno kasnije. Neke stvari su jednostavno ideološki preglomazne i preteške za ikakvu zakonodavnu obradu.