ODLAZAK IZ KBC ZAGREB

Paladino našao novi posao kod bivšeg ministra Primorca

28.03.2018 u 15:00

Bionic
Reading

Nije trebalo puno proći od neprodužavanja ugovora od strane KBC Rebro neourokirurgu Josipu Paladinu da ovaj vrhunski stručnjak pronađe novo radno mjesto. Naime, specijalna bolnica 'Sveta Katarina' objavila je kako će Paladino ubuduće raditi kod njih

Dragi naši pacijenti, ugledni hrvatski neurokirurg s međunarodnom reputacijom i velikim i neprocjenjivim iskustvom prof.dr. sc. Josip Paladino, dio je tima Specijalne bolnice Sv. Katarina', objavili su na svojoj Facebook stranici. Vlasnici Svete Katarine su bivši ministar Dragan Primorac i Jure Brekalo, a Paladino je u njihovoj bolnici surađivao i ranije.

Podsjetimo, KBC Zagreb jutros se oglasio nakon što je Zrinka Paladino, supruga prof.dr.sc. Josipa Paladina, objavila da mu spomenuta bolnica ne želi produljiti ugovor iako on još želi raditi kao neurokirurg.

Iz KBC-a Zagreb naveli su kako je Paladino stekao uvjete za starosnu mirovinu 30. rujna 2015. i da je tada KBC Zagreb uz suglasnost Katedre za kirurgiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu produljio puni kumulativni radni odnos profesoru Paladinu za godinu dana.

'Godine 2016. KBC Zagreb je uz suglasnost Katedre za kirurgiju Medicinskog fakulteta ponovno produljio Paladinu puni kumulativni radni odnos na još godinu dana. Nakon isteka tog ugovora Katedra za kirurgiju Medicinskog fakulteta ne daje suglasnost za ponovno produženje kumulativnog radnog odnosa Paladinu te profesor s navršenih 67 godina života odlazi u zasluženu mirovinu.

  • +5
Josip Paladino Izvor: Cropix / Autor: Bruno Konjevic / CROPIX

Nakon toga ravnatelj KBC-a Zagreb sklapa s umirovljenikom Paladinom ugovor o radu na četiri sata uz mirovinu. Taj ugovor na šest mjeseci je istekao i KBC Zagreb je temeljem planova za funkcioniranje Klinike za neurokirurgiju odlučio ne produljivati taj ugovor', maveli su u odgovoru iz KBC-a.