u pošti poseban tim za koronavirus

Paketi iz Kine do daljnjega ne stižu u Hrvatsku, oni iz Italije idu redovno

25.02.2020 u 18:03

Bionic
Reading

Epidemija koronavirusa ostavila je traga i na poštanskim djelatnostima. Iz Kine i u Kinu i dalje nema zračnog prijevoza poštanskih pošiljki

'Niti šaljemo pošiljke, niti ih primamo. Ako i dođete u poštanski ured i želite poslati pošiljku u Kinu reći će vam da to nije moguće jer ih jednostavno nemamo kako otpremiti. Takve pošiljkie se ne primaju od 6. veljače. Sve pošiljke koje su stigle u Europu prije obustave zračnog prijevoza s Kinom (31. siječnja 2020.) su dostavljene, išle su svojim tokovima do primatelja. Više takvih pošiljki ne bi trebalo biti neisporučenih ako su izašle iz Kine prije obustave zračnog prijevoza, rekao je web portala HRT-a Krešimir Domjančić, voditelj Odjela za odnose s javnošću Hrvatske pošte.

Što je s pošiljkama iz Italije? 'To će se sada vidjeti s obzirom da je koronavirus sada već u Hrvatskoj. U pošti je osnovan posebni tim koji će se time baviti. Zasad sve pošiljke u i iz Italije idu redovno, s obzirom na tvrdnju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i epidemiologa da virus ne može može dugo preživjeti izvan tijela. Pratimo krizni stožer, s njima smo u svakodnevnom kontaktu. Ako dobijemo nekakve upute po njima ćemo postupati', rekao je Domjančić.

  • +6
Koronavirus u Italiji 25.2. Izvor: EPA / Autor: ANGELO CARCONI