SUKOB U KBC-U

Pacijentica na Klinici za tumore opisala stanje u toj bolnici: Zašto gospođa Zadravec misli da bi radije plaćala nju umjesto liječnika koji vrijedno rade?

08.05.2021 u 19:44

Bionic
Reading

'Kao osobu koja je osigurana u HZZO-u i u čije ime se u zdravstveno osiguranje godišnje uplaćuje oko 25 tisuća kuna, imam puno pravo pitati gospođu Zadravec zašto misli da bih radije plaćala njezine rezultate umjesto rezultate rada svih djelatnika Instituta za tumore u koje sam se imala prilike osobno osvjedočiti', pita se 44-godišnja onkološka pacijentica Klinike za tumore KBC-a Sestre milosrdnice

Onkološka pacijentica Klinike za tumore KBC Sestara milosrdnica odlučila je ispričati svoj dio doživljaj stanja u ovoj bolnici kao i iskustvo sa zdravstvenim djelatnicima. Od prošloga rujna boluje od karcinoma dojke, a dijagnostiku joj je napravila, kako je za Dnevnik.hr ispričala čitateljica, napadnuta liječnica Karolina Bolanča Čulo.

'Prošla sam dijagnostiku dobrim djelom upravo kod doktorice Bolanča Čulo, prošla sam kemoterapiju u dnevnoj bolnici i operaciju početkom ožujka i sada je preda mnom još zračenje koje bi trebalo zaokružiti tu cijelu priču. Nadam se da ću izaći kao pobjednik iz te situacije. Kako sam od rujna u tretmanu Instituta za tumore, mogu govoriti o rezultatima rada i laboratorija, o rezultatima rada doktorice Bolanča Čulo, onkologa, kirurga i svih ostalih djelatnika s kojima sam bila u kontaktu. Za sve njih imam samo riječi pohvale.', ispričala je za Dnevnik.hr 44-godišnja pacijentica.

Doktorici Bolanča beskrajno je, kaže, zahvalna što se našla u tako dobrim i stručnim rukama. Prošla je 16 kemoterapija i bila uključena u rad dnevne bolnice. Ogorčena je trenutnim stanjem te sukobima koji se događaju na tom institutu.

'Nažalost, temeljem činjenice da je Klinika ostala bez radiologa, da je Institut ostao na jednom uređaju za terapije zračenja, a temeljem svjedočanstava koja smo čuli od doktorice Bolanča Čulo i njezinih kolegica i kolegija i svog osoblja koje smo vidjeli na prosvjedu ispred bolnice, može se govoriti o rezultatima rada gospođe Zadravec. Sve navedeno upravo dovoljno govori o rezultatima njezinog rada.', ispričala je pacijentica za Dnevnik.hr te dodala kako je kao osobu koja je osigurana u HZZO-u i u čije ime se u zdravstveno osiguranje godišnje uplaćuje oko 25 tisuća kuna, 'ima pravo pitati gospođu Zadravec zašto misli da bi radije plaćala njezine rezultate umjesto rezultata rada svih djelatnika Instituta za tumore u koje se imala prilike osobno osvjedočiti',

  • +7
Prosvjed pred Klinikom za tumore Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Kaže kako je pretužno što se događa jer je to situacija koju pacijenti ne zaslužuju.

'Nečuveno je da su liječnici, medicinsko osoblje prisiljeni napustiti svoje radno mjesto, izaći ispred bolnice da bi se njihov glas čuo.', smatra pacijentica.

Ne može shvatiti, dodaje kako nitko nije bio u stanju prepoznati ako radiolozi odlaze s jedne klinike da je tu problem. Očekuje od Vlade kao i ministra zdravstva Vilija Beroša da, kaže, povede računa o javnom interesu.

'Mene ne zanimaju stranačke i nestranačke kombinacije, mene samo zanima da ja koja plaćam zdravstveno osiguranje, dobijem uslugu koju plaćam. Ja i svi građani Republike Hrvatske', zaključila je čitateljica za Dnevnik.hr.