odbijene PROPUSNICE

Ovo su 'najbolji' izgovori na prvi dan novih mjera: 'Moramo po suho meso'

23.12.2020 u 19:56

Bionic
Reading

U Ravnateljstvu Civilne zaštite kažu da ih u obradi zahtjeva za propusnice prilično usporavaju bespotrebni zahtjevi

Više od 100.000 zahtjeva za odlazak u druge županije podnijeli su do danas građani stožerima Civilne zaštite diljem zemlje, a otprilike pola ih je odbijeno. Preciznije, danas je do 10 sati podneseno 96.955 zahtjeva za e-propusnice, 35.751 zahtjev je odbijen, a 19.708 zahtjeva još je bilo u obradi, izvijestio je na sjednici Vlade ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

U Ravnateljstvu Civilne zaštite Jutarnjem listu kažu da ih u obradi zahtjeva prilično usporavaju bespotrebni zahtjevi, poput onih koje građani podnose da bi otišli na kolinje.

'Moram priznati da sam brojne zahtjeve dobio od onih koji moraju odnijeti sušiti meso. Imam i jedan zahtjev da je sutra kolinje i da bi sutra trebalo ići po meso. Bezbroj je takvih zahtjeva. Imamo i mlađu osobu koja nas je zvala jer mora brinuti o 55-godišnjem ocu. Jako je puno takvih', kaže Davor Spevec iz Ravnateljstva.

Video: Hrvoje Jelavic/Nel Pavletic/Vjeran Zganec Rogulja/Dubravka Petric/Ivica Galovic (Pixsell)

Puno je i onih koji traže propusnice zbog plaćenih aranžmana, nerijetko su račune za smještaj izdale tetke i prijatelji koji imaju apartmane, a ima i onih koji nemaju ni račun.

Do danas ujutro Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije zaprimio je 9900 zahtjeva za e-propusnice. Pola od toga je odbijeno, izvijestili su iz Stožera. Kako napominju, najveći problem djelatnicima Stožera čine nepotpuni zahtjevi upućeni e-mailom.