vladimir putin

'Ovo je zločinačka kampanja. To je izdaja, borimo se za život'

24.06.2023 u 09:34

Bionic
Reading

Ruski predsjednik Vladimir Putin održao je kratko televizijsko obraćanje naciji povodom izvanredne situacije u kojoj se Rusija našla u subotu ujutro. Naime, plaćenička skupina Wagner zauzela je vojne objekte u ruskim gradovima Rostovu i Voronježu te napreduje prema Moskvi

'Ovo je zločinačka avanturistička kampanja. Jednaka je oružanoj pobuni. Rusija će se braniti', rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin u obraćanju naciji govoreći o potezima Jevgenija Prigožina i njegove skupine Wagner.

'Borimo se za život i sigurnost naših građana i naš teritorijalni integritet. To je pokušaj podmetanja iznutra. To je izdaja.'

'Mi se borimo protiv anarhije i kapitulacije. Ova unutarnja pobuna smrtni je udarac za nas', rekao je u svom govoru Vladimir Putin, dodajući da će protumjere biti jake. U Moskvi i drugim regijama poduzete su sigurnosne mjere, situacija oko Rostova ostaje 'vrlo komplicirana'.

Vladimir Putin Izvor: Profimedia / Autor: Natalia KOLESNIKOVA / AFP / Profimedia

'Činim sve da odbijem ovaj napad', rekao je Putin, opisujući ga kao ubod nožem u leđa.

'Oni koji su se pobunili izdali su Rusiju i pozivam sve koji su u to uključeni da prestanu s bilo kakvim sudjelovanjem u oružanim sukobima', poručio je ruski predsjednik.

  • +5
Vozila skupine Wagner na ulicama Rostova Izvor: Profimedia / Autor: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia