ZIMSKE RADOSTI

Ovaj tjedan ćemo se smrzavati, stiže i snijeg, a vikend ponovno donosi iznenađenje

02.12.2019 u 08:34

Bionic
Reading

Početak tjedna u Hrvatskoj trebao bi donijeti prvi ovogodišnji snijeg te znatno niže temperature od onih na koje smo dosad navikli, a vikend ponovno donosi južinu

Oblačno, kišovito i vjetrovito bit će u ponedjeljak u cijeloj Hrvatskoj, s time da će u kopnenom dijelu zemlje kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Kako navodi HRT, u utorak će biti nešto hladnije, uz barem djelomično razvedravanje, te i dalje često jaku, gdjegod i olujnu buru. Sredinom tjedna uglavnom još hladnije, posebice na kopnu, gdje će jutarnja temperatura u mnogim mjestima biti oko -5 °C, a u gorju ponegdje vjerojatno i oko -10 °C.

Stoga je Ivana Čavlina Tomašević, dipl. ing., iz Službe za agrometeorologiju DHMZ-a u 'Plodovima zemlje' savjetovala, između ostaloga: 'Zaštitite sve osjetljivo bilje, osobito voćke kojima zbog toplog vremena još kolaju sokovi.'

  • +6
Snijeg Izvor: Pixsell / Autor: Marko Jurinec/PIXSELL

Magla će u nizinama kopnene Hrvatske biti česta, mjestimice i dugotrajna, dok će sunčano prevladavati u gorju i na Jadranu, gdje će bura oslabjeti, pa će u četvrtak poslijepodnevna temperatura biti u porastu.

Od petka ponovno diljem Hrvatske oblačnije, ali i toplije, uz jugo i jugozapadnjak, te uz povremenu kišu uglavnom na Jadranu i područjima uz njega.