NORMALIZACIJA PROMETA

Otvorena dionica Sv. Rok - Maslenica

23.01.2011 u 16:22

Bionic
Reading

Autocesta A1 između čvorova Sveti Rok - Maslenica, državna cesta Gospić-Karlobag (D 25) te Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene otvorene su za osobna vozila, javlja Hrvatski autoklub

Na Jadranskoj magistrali (D 8) između Senja i Karlobaga zabrana je za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama (I. skupina).

Jak vjetar otežava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić.

Zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Gorskom kotaru -

D 32 Prezid-Delnice, D 305 Parg-Čabar, D 501 G. Jelenje-Oštrovica-Meja i na županijskim i lokalnim cestama na području Čabra, Delnica i Vrbovskog, te u zaleđu Novog Vinodolskog. U Lici zabrana vrijedi na D 23 Kapela-Žuta Lokva, D 25 Korenica-Lički Osik, D 42 Jospidol-Poljanak, D 52 Špilnik-Korenica, D 218 Donji Lapac-Dobroselo i D 506 Dobroselo-Mazin.

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška pojačan je putnički promet na ulazu u zemlju, a teretni je promet pojačan na Macelju i Bregani na izlazu.

U prekidu su katamaranske linije s Malog Lošinja, Paga i Lastova (Ubli-Vela Luka-Hvar-Split). Trajekti na liniji Brestova-Porozina i Valbiska-Lopar prevoze samo osobna vozila.