ANDREJ PLENKOVIĆ

'Otvoren sam za razgovore s Mostom'

25.06.2016 u 13:01

Bionic
Reading

Andrej Plenković, HDZ-ov europarlamentarac i kandidat za šefa stranke na Mirogoju je, polaganjem vijenca na grob Franje Tuđmana, obilježio Dan državnosti nakon čega je komentirao predstojeće unutarstranačke izbore.

'Kad je riječ o unutarstranačkoj kampanji, pozdravio sam princip jedan član - jedan glas. Važno je da zadržimo visoki demokratski standard. Pitanje skupljanja potpisa je tehničko pitanje i moji suradnici rade na tome. HDZ je najveća državotvorna okupljajuća i pomirbena stranka, snažno je želim profilirati u okviru desnoga centra. Otvoreni smo i za razgovore i za koalicije sa strankama koje su podudarne s nama i glede svjetonazora i glede konvergencije političkih programa, i onoga što je najvažnije, gospodarski razvoj i dizanje standarda hrvatskih građana', kazao je Plenković, prenosi N1

Komentirao je i izjavu Zorana Milanovića, koji je kazao da je Plenković previše liberalan za HDZ.

'Simpatično je kako je brzo zavladala panika i kod njega i u SDP-u. Ja se u HDZ-u osjećam jako dobro', kazao je Plenković.

Što se tiče pobjede na izborima i slaganja nove vladajuće većine, Plenković je jasan.

'U velikom programskom intervjuu rekao sam da sam otvoren za razgovore sa svim partnerima, pa tako i s Mostom. Otvoren sam za one stranke koje su s nama radile u okviru
Domoljubne koalicije, koje će prihvatiti naš program', istaknuo je Plenković

Što se tiče eventualne kandidature HDZ-ove europarlamentarke Ivane Maletić, koja je Plenkovića otvoreno podržala u kandidaturi za predsjednika stranke, Plenković je kazao da se nada da će se dobra suradnja nastaviti.

'Ivana je meni dala snažnu potporu, izvrstan je stručnjak, izvrsna političarka, nadam se da ćemo izvrsno surađivati i u HDZ-u i u državi', zaključio je Plenković.