NEKOLIKO DJELATNIKA HOSPITALIZIRANO

Otrovan kemijski spoj u Daruvarskim toplicama

15.06.2012 u 11:19

Bionic
Reading

Zbog miješanja natrijeva hipoklorida i solne kiseline jučer je u podrumskim prostorijama zgrade Daruvarskih toplica u Daruvaru došlo do kemijske reakcije i oslobađanja plina pa je nekoliko djelatnika zatražilo pomoć u Domu zdravlja zbog udisanja plina, izvijestila je jutros Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS)

Županijski centar 112 je o događaju obavijestio vatrogasce, Zavod za hitnu medicinu Bjelovarsko-bilogorske županije, policiju, Inspekciju zaštite okoliša, Sanitarnu inspekciju i Inspekciju zaštite na radu.

Državni centar 112 je odmah po dojavi obavijestio glavnu inspektoricu zaštite okoliša pri Ministarstvu zaštite okoliša i prirode te dežurnog toksikologa u Hrvatskom zavodu za toksikologiju i antidoping, a kako se navodi inspektorica zaštite okoliša ocijenila je da se prilikom kemijske reakcije razvila manja količina plina.


DUZS napominje kako se kemijska sredstva koriste za obradu vode u liječilištu te dodaje kako su vatrogasci uklonili spremnike pa više nije bilo opasnosti od stvaranja plina.

Nakon provjetravanja prostorija izvršen je očevid, ističe se i dodaje kako je toksikolog iz Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping izdao naputke ravnatelju Daruvarskih toplica i pomoćnici ravnatelja za zdravstvo u liječilištu o postupanju s osobama koje su udisale plin.

Četiri osobe zatražile su liječničku pomoć u Domu zdravlja Daruvar, a svi su ambulantno obrađeni, određena im je terapija i nitko nije zadržan na bolničkom liječenju.