VELIKA RADNA SKUPINA

Otkriveno tko će predložiti mjere za početak školske godine; Fuchs ih je imenovao još prošlog tjedna

13.08.2020 u 15:43

Bionic
Reading

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs imenovao je članove Radne skupine za razradu i predlaganje mjera za početak pedagoške, školske i akademske godine 2020./2021. u ustanovama ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, u školskim ustanovama te na visokim učilištima, izvijestili su danas iz MZO-a, iako je odluka potpisana 7. kolovoza

Skupina ima 23 člana, a koordinacija je povjerena Ivani Pavić Šimetin, zamjenici ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) i voditeljici Službe za školsku medicinu, mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti.

Uz Ivanu Pavić Šimetin, predstavnik HZJZ-a u Radnoj skupini je i epidemiolog Bernard Kaić. Sindikate predstavljaju Sanja Šprem, Branimir Mihalinec, Gordana Kovač - Bluha i Igor Radeka. Tu su i predstavnici školskih ravnatelja Nikica Mihaljević i Suzana Hitrec, te predstavnici lokalne i regionalne vlasti Vesna Šerepac, Matilda Juričević Žigman, Živko Bulat i Sanja Urek.

Kao predstavnici državnih agencija za obrazovanje u Radnu skupinu ušli su Igor Rukljač, Vesna Anđelić i Jasmina Havranek, tu su i predstavnice Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje te CARNET-a Ivana Katavić i Andrijana Prskalo Maček, kao i klinička psihologinja Tanja Sever. Naposlijetku, u Radnoj skupini je i petero predstavnika resornog Ministarstva znanosti i obrazovanja: Zdenka Čukelj, Ivana Pilko - Čunčić, Nandor Čapo, Marijana Gojčeta i Kristina Ferara Blašković.

Rok za predlaganje mjera za početak školske godine je 31. kolovoza, s tim da je koordinatorica Ivana Pavić Šimetin zadužena za pozivanje članova i članica na sjednice koje se mogu održavati i online, a pripremljeni materijali razmjenjivat će se e-poštom.

Članovi radne skupine ostvaruju pravo na novčanu naknadu za svoj rad za svaki održani sastanak, kao i pravo na putne troškove.

Nije jasno zašto je Ministarstvo znanosti i obrazovanja tek danas izvijestilo medije da je ministar donio odluku o osnivanju Radne skupine, s obzirom da je ista donesena i stupila na snagu još 7. kolovoza.