OGLASILA SE INA

Otkriven uzrok požara u riječkoj rafineriji

18.08.2014 u 12:19

Bionic
Reading

'Pri gašenju požara dva Inina vatrogasca zadobila su lakše ozljede te su odmah medicinski zbrinuti. O događaju su obaviještena sva nadležna tijela, a požar nije imao utjecaja na okoliš i zdravlje ljudi. Procjena štete bit će poznata nakon očevida koji je u tijeku', oglasili su se iz Ine vezano za noćašnji požar u rafineriji u riječkom Urinju

'U rafineriji se trenutno provodi hlađenje sustava i pripreme za sanaciju oštećene opreme. Opskrba tržišta Ininim gorivima ni na koji način nije ugrožena ovim incidentom, a sigurnost zaposlenika za vrijeme trajanja požara nije bila dovedena u pitanje', kažu u Ini.

Podsjetimo, do požara je došlo u nedjelju u 22.15 i to, kako pojašnjavaju u Ini, na postrojenju za primarnu destilaciju, a on je uzrokovan propuštanjem atmosferskog ostatka na pumpi na dnu kolone za destilaciju spomenutog postrojenja. U pravovremenu intervenciju vatrogasne postrojbe riječke rafinerije uključila se i Javna vatrogasna postrojba Grada Rijeke, nakon čega je požar stavljen pod kontrolu i ugašen.