POGLEDAJTE SLIKE LABOSA

Otac i sin prilagodili stan uzgoju marihuane

09.05.2011 u 14:33

Bionic
Reading

Policijski službenici PNUSKOK-a u suradnji s Ravnateljstvom policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad dva hrvatska državljana, od 29 i 52 godine, zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe opojnih droga, priopćilo je danas Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP)

Osumnjičeni otac i sin uhićeni su u petak, 6. svibnja, te je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje.

Kontrolni uzgoj stabljika marihuane

Pretražen je stan na području zagrebačke Trešnjevke, koji je stariji osumnjičenik unajmio prije tri mjeseca te ga preuredio za kontrolirani uzgoj biljaka indijske konoplje.

Zidove stana obložio je izolacijskim materijalom te instalirao transformatore za pretvaranje struje na koje je spojio UV lampe. Zatim je instalirao sustav za ventilaciju zraka s filterima kako bi prikrio mirise konoplje koji nastaju prilikom uzgoja, te je početkom travnja posadio sadnice konoplje.

Radi stvaranja kvalitetnih uvjeta za uzgoj potom je instalirao sustav navodnjavanja i angažirao sina za svakodnevni obilazak nasada biljaka, njihovo zalijevanje te naizmjenično paljenje UV lampi i sustava ventilacije.

Osumnjičeni dvojac tako je proizveo 321 stabljiku konoplje, veličine 30 - 100 centimetara, koje bi po završetku vegetacije dale urod oko pet kilograma marihuane. Vrijednost marihuane na ilegalnom tržištu iznosila bi oko 150 tisuća kuna, dok bi u uličnoj prodaji bila i znatno veća.

Otac i sin od ranije su poznati policiji kao počinitelji imovinskih delikata te zbog prijevara i krivotvorenja isprava.

Po završetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su uz kaznenu prijavu jučer dovedeni u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu, navodi se u priopćenju MUP-a.