PROVJERENO

Otac 'fake newsa' pronađen mrtav u Arizoni

28.09.2017 u 13:55

Bionic
Reading

Promotor lažnih vijesti ('fake news') u vrijeme kampanje za predsjedničke izbore u SAD-u 2016. godine pronađen je mrtav. Paul Horner, koji je tvrdio da je upravo on 'zaslužan' za pobjedu Donalda Trumpa, umro je u kući svoje majke u Arizoni uslijed predoziranja narkoticima, potvrdile su nadležne službe

Hornerovu smrt potvrdio na na Facebooku njegov brat JJ, javljaju svjetski mediji, kojima je trebalo dosta vremena da provjere je li vijest o smrti točna, s obzirom da je Paul umro 18. rujna.

Associated Press javlja da je Mark Casey, glasnogovornik šerifa okruga Maricopa, izjavio da je Horner zlorabio zdravstveni sustav u pogledu izdavanja lijekova na recept, te da su 'dokazi na licu mjesta sugerirali da bi mogla biti riječ o nehotičnom predoziranju'. 

Još uvijek se čekaju toksikološki nalazi, javlja Huffington Post

Horner je bio poznat po lažnim vijestima koje je objavljivao na internetskim stranicama poput newsexaminer.net, a mnoge njegove priče u kratkom vremenu postajale su viralne. 

Njegova vjerojatno najpoznatija izmišljotina odnosila se na Baracka Obamu. Prema Hornerovoj 'vijesti', bivši američki predsjednik je homoseksualac i pritom radikalni musliman. 

Peter Horner na CNN-u Autor: youtube

U intervjuu za Washington Post, Horner je izrazio uvjerenje da je zahvaljujući njemu Donald Trump danas u Bijeloj kući. 

'Trupovi pristaše stalno su dijelili priče sa mojih stranica... Njegovi pristaše ništa ne provjeravaju - objavit će sve, u sve će povjerovati', kazao je Horner.

Njegov brat kaže da je Horner svoj rad smatrao satirom. 

  • +22
Igra živaca u SAD-u: Čekajući rezultate predsjedničkih izbora / Arhiva Izvor: Reuters / Autor: Mike Segar