NOĆNE MORE POSLODAVACA

Oštra konkurencija za najgoreg zaposlenika godine

04.12.2012 u 07:00

Bionic
Reading

Poslodavci sve češće izgedaju kao noćna mora za radnike. Ali da i potonji ponekad znaju biti prave plutajuće mine, podsjeća konkurencija ekscesa počinjenih na radnom mjestu koja je inspirirala Business Insider da sastavi listu 21 najgorih američkih zaposlenika godine

Radnik u restoranskoj kuhinji koji urinira po hrani, strojovođa vlaka koji vozeći za vrijeme rush houra čita novine, Vozač školskog autobusa koji u vozilu zaboravi dijete s posebnim potrebama, pilot koji kao u nekoj komediji odjednom počne vikati putnicima o religiji i 11. rujna, porotnik koji na sudskoj kontroli 'padne' s heroinom… Evo nekih od slučajeva koje je sakupio Business Insider.

HAMBURGER SA SVJEŽE IZGAŽENOM SALATOM
Ne zna se što je navelo neimenovanog uposlenika u fast food lancu Burger King da na sajtu 4Chan objavi fotke svojih nogu koje u tenisicama gaze u posude sa salatom. ‘Ovo je salata koju jedete u Burger Kingu’ kazivala je poruka uz fotku. Pomoću podataka o digitalnoj fotografiji pronađena je lokacija: Mayfield Heights, savezna država Ohio. Navodno su iz restorana najurene tri osobe.

OBAMA U KOLUMBIJI: TKO JE NARUČIO NOĆNE DAME?
Domjenak za travanjski posjet predsjednika Baracka Obame Kolumbiji djelatnici američke tajne službe i nekolicina vojnih lica odlučili su animirati naručivanjem 20-ak kolumbijskih prostitutki. Kao posljedica potom raspirenog skandala najmanje pet ljudi u američkoj agenciji Secret Service podnijelo ostavke.

AERODROMSKI RADNIK KOJI NE VRAĆA IZGUBLJENE STVARI
Nakon vijesti o učestalim krađama na američkim aerodromima, TV postaja ABC provela je istraživanje u deset američkih zračnih luka, podmećući deset tobože izgubljenih pametnih telefona. Čak devet ih je vraćeno, a deseti je nađen kod radnika aerodromske prtljage u Orlandu, Andya Ramireza. Osim što je dobio otkaz, potonji se dodatno osramotio pred kamerama prebacivši odgovornost na vlastitu suprugu koja je’dobila telefon na poklon’.

POSLIJEPIŠANJAPRORADILAČAST
Nezadovoljan napojnicom, dostavljač Pizza Huta olakšao je mjehur po vratima mušterije. Snimila ga je video kamera, nakon čega je dobio izgon s posla, ali I pokazao čast ispričavši se mušteriji i opravši joj zapišana vrata

NERVOZNIVOZAČAUTOBUSA
Ušavši u svađu sa 25-godišnjom putnicom, 59-godišnji vozač autobusa iz Clevelanda dotičnu je opalio po licu i izbacio iz autobusa. No djevojka se nije dala, nego se vratila u bus na novu rundu. U eri mobitela incident je zabilježen, a vozač je zaradio suspenziju.

GROBAR KOJI NIJE PRIHVATIO POKOP FENDERA
Tridesetdevetogodišnji radnik groblja u Wisconsinu, u slobodno vrijeme zaljubljenik u sviranje, nije se mogao pomiriti sa željom jednog pokojnika, vojnog veterana, koji je poD zemlju želio biti sproveden s električnom gitarom vrijednom 2000 dolara. Krađu je neposredno prije zatvaranja grobnice otkrila pokojnikova obitelj.

IMA LI NORMALNOG PILOTA U AVIONU?
Umjesto umirujućeg pilotovog glasa iz zvučnika, putnici JetBluea na liniji Amarillo-Las Vegas usred leta su dobili deračinu u kojoj je pilot počeo nepovezano pričati o 11. rujna i religiji. Nekoliko putnika i kopilot uspjeli su sputati pomahnitalog pilota kojem je kasnije dijagnosticiran psihički poremećaj izazvan nedostatkom sna.

NEMA POLJUBACA ZA LEZBIJKE
Restoran hotela Sheraton u Phoenixu našao se na internetskom udaru gej aktivista u listopadu, nakon što se proširila informacija da su izbacili jedan lezbijski par. Kenyata White i Aeimee Diaz navodno su se samo poljubile slaveći godišnjicu veze, a osoblje ih je zatražilo da napuste lokal i ‘unajme sobu’.

KOPIRAO DYLANA MISLEĆI DA GA NEĆE SKUŽITI
Novinar koji je plagirao i sebe i druge, Jonah Lehrer iz The New Yorkera, dobio je otkaz nakon što je ustanovljeno da je u svojoj novoj knjizi krao citate ni manje ni više nego od Boba Dylana, američke folk legende. Knjigu je, inače, nazvao ‘Zamisli: Kako funkcionira kreativnost’. Uredništvo je izgubilo strpljenje s Lehrerom optuživši ga da je čak i u vlastitim blogovima koristio copy/paste iz prošlih tekstova za druge novine

UČITELJICA ENGLESKOG, SEKSA I LAKIH DROGA
Erin Sayar, nastavnica engleskog jezika u jednoj brooklynskoj srednjoj školi, uhapšena je nakon što je otkriveno da je lani imala seksualnu aferu sa svojim 16-godišnjim učenikom kojem je tijekom veze davala i marihuanu. Slučaj je raskrinkala djevojka učenika provalivši mu na Facebook profil.