KERUMOV ODGOVOR SE ČEKA

Ostojić pristao na testiranje na drogu

19.05.2009 u 13:27

Bionic
Reading

Ranko Ostojić Željka Keruma dan uoči predizborne šutnje javno je nazvao indijanskim poglavicom Bijelim Prahom jer se, tvrdi, odbija testirati na droge. Kandidat SDP-a pristao je na testiranje, no Kerum još nije odgovorio

Kerum se u izbornoj noći zarekao da ne dolazi u obzir nikakva debata s Ostojićem osim na sudu, i to zato što je aludiranjem na drogu uvrijedio njega, njegovu suprugu, djecu, roditelje i obitelj. On je u nedjelju navečer objavio da se sam podvrgnuo testu i da je rezultat apsolutno negativan. No, kad ga je novinarka Novog lista pitala da pokaže rezultate testiranja na droge, Kerum je reagirao na sebi svojstven nekulturan način.

'Što je tebi ženo, kakva su to pitanja? Imaš li ti dokaz da si žensko? Je'l te to Ranko Ostojić poslao da me pitaš i radiš li za njega', ljutito je odgovorio je Kerum.

'Ne jedan, nego tristo testova ću dati, svaki dan ako treba! U mojoj familiji od pedeset članova ne samo da se nitko ne drogira, nego nitko ne puši ni cigarete', kazao je poduzetnik.

Tužbu zbog klevete protiv Ranka Ostojića već je podnio, traži milijun kuna odštete koje će donirati liječenim ovisnicima, a s radošću najavljuje da će se Ostojiću 'novac skidati s plaće idućih deset godina'.

Slobodna Dalmacija pozvala je dvojicu preostalih kandidata za gradonačelnika na javno testiranje. Zavod za javno zdravstvo, koji testira prisutnost narkotika u krvi i urinu, ovaj posao ne može obaviti jer Ostojić izričito inzistira na testiranju vlasi.

Prisutnost opijata, naime, u krvi i urinu vidljiva je tek 48 sati, dok se iz kose svašta može očitati. Ona, naime, naraste za jedan centimetar mjesečno, pa se može kopati i po prošlosti.

Uzimanje uzorka kose Bruni Langeru

Čak i voditeljica Laboratorija za kemijsko-toksikološke analize KBC-a Split dr. doc. Davorka Sutlović poziva kandidate za gradonačelnika na testiranje, kako bi se predizborna kampanja vratila na normalne teme. Ostojić je pristao, a Kerumov odgovor još se čeka, piše Slobodna Dalmacija.

Testiranje na drogu još i prije afere 'poglavica Bijeli Prah' protezalo se kroz izborne aktivnosti. Tijekom kampanje kandidati za istarskog župana te pojedini kandidati za načelnike i gradonačelnike javno su se testirali na drogu. Njima je test napravljen iz uzoraka kose, dok su IDS-ovci testirani pomoću urina. Nalazi su bili negativni.