FINANCIJSKA IZVJEŠĆA KANDIDATA

Ostojić: Prijavio sam svaku kavu koju sam popio

27.05.2013 u 18:08

Bionic
Reading

Kandidat za gradonačelnika Zagreba Rajko Ostojić komentirao je predaju financijskih izvješća gradonačelničkih kandidata gradskom izbornom povjerenstvu istaknuvši kako je njegovo izvješće na 10-ak stranica u potpunosti transparentno te da su, u skladu sa zakonom, prijavljene sve potrošene stavke u izbornoj kampanji

'Prijavili smo svaku kavu koju smo popili u stožeru, sve je čisto i transparentno i zbog toga sam iznimno ponosan. Iza moje kampanje neće ostati nikakvi repovi, a to je najvažnije', istaknuo je Rajko Ostojić.

Osvrnuo se i na kampanju svog protukandidata ustvrdivši kako su mu 'opet, kao i za predsjedničkih izbora 2009., najveći donatori bili građani Grada Zagreba te gradski proračun'. Iz Ostojićeva stožera navode kako je ured gradonačelnika samo za odnose s javnošću ove godine izdvojio 15 milijuna kuna koje je realizirao već u prva dva kvartala ove godine.

'Ne vidim u financijskom izvješću mog protukandidata koliko su koštali plakati s nepostojećom nagradom o mobilnosti, koliko su koštali plakati i sama biciklijada na dan izborne šutnje u Prepuštovcu te koliko su koštali oglasi istine. Čini se da je mom protukandidatu opet najveći donator bio proračun Grada Zagreba', smatra Ostojić.

Još je istaknuo kako mu je drago što je dosadašnji gradonačelnik preuzeo njegovu ideju stavljanja u funkciju praznih gradskih prostora, uz opasku da je cilj bio prostore bez najamnine ponuditi građanima, a ne vlastitoj nezavisnoj listi.