SLUČAJ RAIFFEISEN

Ostojić i Cvitan hladno odgovorili predsjednici

28.08.2015 u 16:30

Bionic
Reading

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je odgovore ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića i glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana na pisma koja im je uputila o korisnicima kredita austrijskih zadruga iz Raiffeisen grupe, u kojima stoji kako nadležna državna tijela od početka 2013. godine, po primanju više predstavki i kaznenih prijava, intenzivno provode izvide, a svi podnositelji će u rezultatima biti pravovremeno izviješteni.

U priopćenju, što ga je u petak uputio Ured Predsjednice, podsjeća se da je predsjednica Republike, nakon održanih sastanaka s predstavnicima korisnika kredita austrijskih zadruga iz Raiffeisen grupe, uputila 21. srpnja 2015. godine pisma glavnome državnom odvjetniku, ministru unutarnjih poslova i ministru pravosuđa. U tim pismima, dodaje se, predsjednica Grabar-Kitarović izvijestila ih je o problemima dužnika i pozvala da provjere iznesene navode i po potrebi, te u skladu s njihovim ovlastima, poduzmu odgovarajuće mjere iz svoga djelokruga kako bi se zaštitili hrvatski državljani od posljedica mogućih protupravnih aktivnosti.

Navodi se kako je predsjednica Grabar-Kitarović primila odgovore ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića i glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana u kojima su izvijestili predsjednicu 'kako nadležna državna tijela od početka 2013. godine, a po zaprimanju više predstavki i kaznenih prijava, intenzivno provode izvide te kako će o rezultatima postupanja svi podnositelji biti pravovremeno izviješteni'.