PRIZNAO PORAZ

Ostojić Bandiću zaželio uspješan rad, ali nije čestitao

03.06.2013 u 00:04

Bionic
Reading

Prema prvim neslužbenim rezultatima drugog kruga lokalnih izbora, u Zagrebu je pobijedio Milan Bandić sa 60,6 posto, dok je Rajko Ostojić osvojio 37,2 posto glasova. Ostojiću nije preostalo ništa drugo nego da prizna poraz, no novom /starom gradonačelniku Bandiću ipak nije čestitao

'Zagreb je odlučio. Većina onih koji su danas izašli na izbore odlučila je da sve ostaje po starome i da ništa ne treba mijenjati. Kao što vidite sami, to su odlučili oni koji su izašli na izbore, ali indirektno i oni koji nisu izašli na izbore. Dopustite da aktualnom i budućem gradonačelniku Milanu Bandiću zaželim dobar i uspješan rad zbog svih naših građana i građanki, zbog naše djece, zbog mene samog, ali i zbog mojih zamjenika. Budite uvjereni da će nam trebati jako jako puno sreće', kazao je Rajko Ostojić nakon što je Državno izborno povjerenstvo objavilo prve rezultate.

Svjestan da je izgubio izbore, Ostojić je iz stožera odaslao 'ZIZ', odnosno zahvalu, ispriku i zamolbu.

'Zahvala svima koji ste izašli na izbore, zahvala onima koji su meni dali glasove, zahvala mom sjajnom timu, mojim zamjenicima i medijima koji su vrlo korektno pratili kampanju, zahvala svim kandidatima koji su izašli na sučeljavanje. Isprika ako sam nekoga izričajem, gestom ili govorom uvrijedio. Moja kampanja je bila čista i činjenična i ja bih je ponovio na isti način, ali znate i sami, događa se da vas netko drugačije razumije. I naravno, na kraju zamolba - gospodo, izlazite na izbore jer ako ne izađete na izbore, odlučuje netko drugi. Zamolba medijima da nastoje i dalje njegovati istraživačko novinarstvo i zamolba svim budućim kandidatima - izađite na sučeljavanja, pa nije to strašna stvar', kazao je Ostojić u prvoj izjavi medijima.

Šef zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić, sasvim očekivano, nije zadovoljan rezultatom SDP-a u Zagrebu, no smatra da za poraz postoji više razloga, među kojima je i loša gospodarska situacija u zemlji, za koju građani uvijek krive vladajuće.

'Ima još činjenica, no bit će vremena za analizu. Treba shvatiti nezaposlene sugrađane. U gradskoj organizaciji su ljudi dali sve od sebe i dalje ćemo se boriti u oporbi za politiku koja će zaustaviti odlazak mladih', poručio je Bernardić.

Kazao je da ne očekuje potrese u zagrebačkoj organizaciji, a na pitanje bi li rezultat bio bolji da je on ostao kandidat za gradonačelnika, kazao je da je to irelevantno pitanje jer nije bio kandidat.