bez suglasnosti stožera

Osječko - baranjski SDP: Župan Anušić obmanuo javnost najavom o otvaranju tržnica

08.04.2020 u 13:43

Bionic
Reading

Osječko-baranjska organizacija SDP-a prozvala je u srijedu župana Ivana Anušića da je najavom današnjeg otvaranja vanjskih dijelova tržnica obmanuo javnost i oštetio poljoprivrednike jer prijedlog za njihovo otvaranje još nije dobio suglasnost Nacionalnog stožera Civilne zaštite

Predsjednik županijskog SDP-a, saborski zastupnik Domagoj Hajduković podsjetio je da je na konferenciji za novinare u utorak župan Anušić za srijedu, 8. travnja najavio početak rada sedam zelenih tržnica na području županije.

Iako su tržnice jutros bile spremne za otvaranje, a proizvođači na njih stigli sa svojim proizvodima koje su pripremali danima, one nisu otvorene jer prijedlog o njihovu otvaranju nije prihvatio Nacionalni stožer Civilne zaštite, rekao je Hajduković.

Smatra kako je župan Anušić 'obmanuo javnost i napravio štetu OPG-ovima i ostalim proizvođačima koji su, u skladu s njegovom najavom, danas došli prodavati svoje proizvode na tržnicu'.

Riječ je o proizvodima koji imaju kratak rok trajanja i ne mogu se spremiti za drugi put ili kad se tržnica otvori.

Svojim neodgovornim izjavama u javnosti župan je oštetio sve te poljoprivrednike, koji su već pogođeni pandemijom, ali i građane koji su nepotrebno dolazili na tržnicu, smatra Hajduković.

U Županijskom stožeru Civilne zaštite u srijedu su izvijestili da se još čeka odluka Nacionalnog stožera o otvaranju svih tržnica u Hrvatskoj i da će, prema informacijama kojima raspolažu, ona doći rano poslijepodne.

U Županijskom stožeru vjeruju da nije učinjena nikakva šteta. Napominju da su sve županijske tržnice spremne za otvaranje u skladu s mjerama Zavoda za javno zdravstvo i Nacionalnog stožera Civilne zaštite te se nadaju da će se sutra to i dogoditi.