uskoro otvaranje placeva

[ANKETA] Hoćete li za Uskrs kupovati na tržnici ili u trgovačkom centru?

08.04.2020 u 10:58

Bionic
Reading

Zelene površine tržnica s povrćem i voćem koje su nakon 22. ožujka bile zatvorene od utorka bi trebale biti opet otvorene. Diljem Hrvatske užurbano se prilagođavaju novim pravilima. Na nekima će se kupovati iz automobila, na pojedinima postaviti barijere, smanjiti broj klupa ili dodati kućice. Na stroge mjere socijalnog distanciranja pazit će zaštitari

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović prije nekoliko dana najavio je 'relaksiranje' mjera kada je riječ o tržnicama.

Premijer Andrej Plenković izjavio je da će se 'ići s onim mjerama koje će omogućiti funkcioniranje i da sve ono što proizvode poljoprivrednici i OPG-ovi bude konzumirano na primjeren način'.

Prema pisanju medija, rad najveće zagrebačke tržnice Dolac bit će organiziran tako da će se nadzirati ulazi i izlazi sa svim potrebnim dezinficijensima za potrošače.

Nakon što uđu na središnji plato susrest će se s posebno ograđenim klupama, odvojenim oko pet metara, a redovi za kupnju bit će u razmaku od dva metra. Tako će se osigurati nesmetan i siguran prolaz kupaca, ali i zaštititi prodavače koji će morati nositi zaštitnu opremu.

Ribarnice će imati dodatnu zaštitu poput pregrada od pleksiglasa, kojih do sada nije bilo. I ispred ribarnice će biti regulirani ulazak i izlazak, prilagođeni kretanju kupaca.

  • +73
Tržnice u Hrvatskoj Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic