poklon pod bor

Osječkim umirovljenicima od sto do 400 kuna božićnice

19.11.2021 u 14:10

Bionic
Reading

Za isplatu božićnica osječkim umirovljenicima i socijalno potrebitim osoba u gradskom proračunu Osijeka osigurano je 2,3 milijuna kuna, a očekuje se da će isplatom biti obuhvaćeno 10 tisuća umirovljenika, izvijestili su u petak u osječkoj Gradskoj upravi

Osječki gradonačelnik Ivan Radić rekao je na konferenciji za novinare kako će se božićnice isplaćivati umirovljenicima s mirovinom do 2.500 kuna, a također i za 585 socijalno potrebitih osoba na području grada te beskućnicima smještenim u Centru za prihvat beskućnika.

Podsjetio je kao grad Osijek ima različite programe i mjere, kojima pomaže osječkim umirovljencima, poput novčanih potpora, sufinanciranja javnog prijevoza te financiranja umirovljeničkih udruga, a cilj je da se te mjere u budućnosti proširuju.

Prvi potpredsjednik Gradskog vijeća Drago Šerić zahvalio je gradonačelniku na prihvaćanju prijedloga da se novčani cenzus za isplatu božićnica, s nekadašnjih 2.200, poveća na 2.500 kuna, čime će se božićnica isplatiti za dosad najveći broj umirovljenika, njih oko deset tisuća.

Umirovljenici su razvrstani u pet platnih razreda prema visini mirovine koju dobivaju, pa će najveći iznos božićnice od 400 kuna dobiti oni s mirovinom do 1.000 kuna, dok će umirovljenici s mirovinama od 2.001 kunu do 2.500 kuna, primiti božićnicu od 100 kuna.

Isplate će početi početkom prosinca, putem Hrvatske poštanske banke, na kućne adrese.

Očekujemo kako će biti oko dodatnih 600 prijava, onih koji su u međuvremenu postali umirovljenici i koji će se naknadno javiti, a beskućnicima i socijalno potrebitim osobama će se isplatiti božićnica od 300 kuna, rekao je Šerić.