kritike socijaldemokrata

Osječki GPP tvrdi da nema govora o prometnom kaosu zbog radova

03.07.2023 u 18:25

Bionic
Reading

Osječka tvrtka Gradski prijevoz putnika Osijek (GPP) u ponedjeljak je odbacila tvrdnje gradskih Socijaldemokrata o prometnom kaosu, poručivši da se radovi u gradu odvijaju u skladu s dinamičkim planom te da je njihovo financiranje usuglašeno sa strogim direktivama EU.

GPP u priopćenju navodi da, s obzirom na veličinu i važnost projekta, promet u gradu funkcionira u skladu s fazama izvođenja radova te da su sve privremene prometne regulacije izvedene prema pravilima prometne struke i mogućnostima koje pruža prometna situacija u gradu.

Ističu da "nema govora" o kaosu i razrovanosti grada, već o planiranim građevinskim aktivnostima izvođača na ovoj izuzetno bitnoj investiciji.

Navode i da, prema njihovim informacija s terena, građani izuzetno pozitivno gledaju na investiciju i sve što će ona donijeti u budućnosti te su im brojni radovi u gradu prihvatljivi i razumljivi.

Uz zahvalu građanima na strpljenju i razumijevanju, GPP je za istup osječkih Socijaldemokrata ustvrdio kako se "očigledno radi o politiziranju u nedostatku sadržaja".

Radovi koji se trenutno izvode u gradu dio su projekta "Modernizacija tramvajske infrastrukture“, vrijednog više od 35 milijuna eura, financiranog sredstvima EU. To je najveći pojedinačni projekt u povijesti GPP-a, koji će u podići razinu usluge javnog prijevoza kakva postoji u europskim gradovima.

Iz GPP poručuju da je ta investicija preduvjet za idući korak u investicijskom ciklusu tvrtke, a odnosi se na nabavu prvih 10 niskopodnih tramvaja u 2025. godini.

  • +6
Zaustavljen tramvajski promet u Osijeku Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL

Krajnji je rok završetka radova, koji se odvijaju u fazama, 31. kolovoza iduće godine te je trenutna dinamika u skladu s predviđenim rokom, navode.

Saborski zastupnici Socijaldemokrata Romana Nikolić i Domagoj Hajduković danas su na konferenciji za novinare ustvrdili da je središte grada razrovano i da je u gradu prometni kaos te su od Grada Osijeka, kao investitora obnove tramvajske pruge, zatražili službeno očitovanje o razlozima kašnjenja obnove dijela pruge u Županijskoj ulici.