ZAPOŠLJAVANJE NA 'ZAMOLBU'

Osječki GPP odgovorio Mostu: Nismo obvezni provoditi javne natječaje

26.05.2022 u 22:02

Bionic
Reading

Osječko Gradsko prijevozno poduzeće (GPP) odgovorilo je u četvrtak Mostu da nije u obvezi provoditi javne natječaje prilikom zapošljavanja, te da su zapošljavanja u posljednjih šest mjeseci provedena prema zahtjevima stručnih službi i uz podršku Radničkog vijeća

Predstavnici Mosta u četvrtak su na konferenciji za novinare prozvali tu gradsku tvrtku da je zaposlila 40 novih djelatnika bez javnog natječaja.

Direktor tvrtke Dejan Rusmirović odgovorio je da GPP, poput svih hrvatskih javnih prijevoznika ima naslijeđen problem nedostatka vozača i majstora za održavanja tramvaja i autobusa.

Članovi Mosta po njegovim riječima sigurno znaju da GPP nije u obvezi provođenja javnog natječaja jer je u razdoblju od 2017. do 2021. dok je potpredsjednik Nadzornog odbora bio član Mosta Krešimir Bajamić bez javnog natječaja zaposleno 86 radnika, među kojima i visokopozicionirana članica Mosta koja je 2020. bila kandidatkinja stranke na parlamentarnim izborima.

Rusmirović smatra da su stvarni problemi GPP-a nepravilnosti u radu prijašnje Uprave, koju su između ostalih nadzirali i članovi Mosta, te podsjeća da je Most nedavno ostao bez ijednog člana stranke u osječkom Gradskom vijeću pa je stoga "logična potreba za izmišljanjem problema u gradu koji se konačno nalazi na svojoj uzlaznoj putanji".

Napominje da je zbog modernizacije tramvajske infrastrukture trebalo osigurati veći broj vozača autobusa te da je GPP za odabir radnika koristio internu bazu zamolbi, pristiglih u zadnjih godinu dana.