SKUPLJA I OD VLADINE

Osijek platio 160.000 kuna, a stranice nema

Bionic
Reading

Iako je dogradonačelnik Osijeka Ivan Vrdoljak najavio kako će nova web stranica Grada biti u funkciji do kraja prošle godine, kada je osvanula tek beta verzija za koju je iskeširano 160 tisuća kuna, trenutačno građani nemaju pristup ni ovoj probnoj verziji

Naime, beta verzija na adresi beta.osijek.hr skinuta je samo nakon nekoliko dana rada, iako su u Gradu i tvrtki Escape, koja je dizajnirala stranicu tvrdili kao će probna verzija biti u radu sve do veljače i to kako bi Osječani mogli dati komentare, piše Glas Slavonije

Stranica je privremeno maknuta kada su se u medijima pojavile negativne konotacije, oko toga da je stajala 160.000 kuna, a li Escape je od toga naplatio tek 60.000, dok je ostalo išlo za digitalne kapacitete. Stranicu je uklonio Grad radi dorade', uvjeren je Zoran Radovančević iz tvrtke Escape.

No Zdravko Schmidt, voditelj odsjeka za informatiku Grada, kaže kako je beta verziju zbog dorade uklonio sam Escape.
Mi je nismo skidali, a nedavno smo prešli na novi server što može biti razlog zbog kojeg ne radi beta verzija stranice', kaže Schmidt.

Zanimljivo kako dio haespeovaca drži da je riječ o preskupom projektu , a inicijator Odbora za informnatiku na razini Grada Željko Pavković tvrdi da je žalosno da se na ovom projektu nije konzultiralo sa stručne strane.
'Mene je odmah čudila stavka od 250.000 kuna koliko je na prošlogodišnjem proračunu izglasano za redizajn i održavanje stranice, a i to da im je do sada isplaćeno 160.000 kuna, a mi novu stranicu nemamo.

Nedavno je Vlada RH radila redizajn stranice i to je platila 140.000 tisuća kuna. Priznajem da ne znamo što sve stoji iza te cijene, ali je činjenica da se danas jedna saasvim pristojna stranica može napraviti za 20 tisuća kuna, zaključuje Pavković.