HNS S GLAVOM U PIJESKU

Osam Šibenčana štrajka protiv Hajduka

26.11.2011 u 14:23

Bionic
Reading

Čelnici sindikata nogometaša, predsjednik Dario Šimić i tajnik Mario Jurić, u Šibeniku provode vrlo problematičan dan s očajnim nogometašima Šibenika

Večeras na Šubićevac dolazi Hajduk, ali pitanje je kakav će otpor dočekati 'bile' na tradicionalno teškom gostovanju.

'Osmorica igrača su odlučila da neće igrati. Ne mogu, ne osjećaju se dobro jer za njih nitko ne mari', prenosi stav šibenske svlačionice Dario Šimić i nastavlja u istom dahu.

'To su redom stariji igrači jer se na mlađe izvršio ogroman pritisak. Prijetnje suspenzijama, klasičan mobbing. Kada ih vidiš koliko su umorni od svega...', tek na trenutak zastaje Šimić.

'Mi ih nismo ni na što nagovarali, ponovit ću još jednom. Ali točno se trebaju znati prava i obaveze. Njih se svi moraju pridržavati! Kome treba ovakav nogomet?' postavlja pitanje Šimić i proziva više instance:

'Iz Saveza ne dobivamo nikakve pozitivne signale, a u našem nogometu ima svačega. Najgore je što šuti i država, ali uskoro će morati intervenirati.'

Ovaj dvoboj gotovo će se sigurno odigrati, ali omča se steže. Nogometni radnici u kopačkama shvatili su koja su im prava i uprave više neće moći tako lako ignorirati svoje obaveze. Da je, recimo, Šibenik ispunio minimalan uvjet postavljen od strane igrača, do 'štrajka' uopće ne bi došlo.

'Tražili su isplatu dvije od 11 zaostalih plaća, ali nisu naišli ni na zrno razumijevanja', otkriva Šimić.