KONKURENTNOST I INOVACIJE

Orešković u Dubrovniku s američkom veleposlanicom

04.04.2016 u 13:02

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Tihomir Orešković sudjeluje u ponedjeljak u Dubrovniku na konferenciji 'CIRAZ 2016: Harnessing Innovation to Drive Economic Growth – The Ron Brown Legacy'. U sklopu konferencije, na kojoj će biti predstavljen Centar za industrijski razvoj – CIRAZ koji bi trebao spajati znanstveni sektor i gospodarstvenike, održavaju se dvije panel rasprave, 'Poticaj rastu konkurentnosti gospodarstva' na kojoj će biti govora kako hrvatsko gospodarstvo može postati globalno konkurentno, te 'Uloga inovacija u razvoju malih ekonomija' u sklopu koje će se raspravljati o tome koliko inovacije mogu pridonijeti rastu konkurentnosti malih ekonomija poput one hrvatske

Američki gospodarstvenici zainteresirani su za ulaganja u inovacije, a moglo se čuti kako upravo takva ulaganja treba predvoditi privatni sektor. Naša zemlja po ulaganjima u inovacije prilično zaostaje za europskim prosjekom. Posao ove Vlade je postaviti temelje za dugoročni gospodarski rast i razvoj društva, poručio je premijer Tihomir Orešković

'Naši prioriteti su, a spomenut ću ih tri: fiskalna konsolidacija, povećanje kreditnog rejtinga i vraćanje povjerenja investitorima', poručio je predsjednik Vlade.

Premijer Orešković će se tijekom jutra sastati i s veleposlanicom Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj Julietom Valls Noyes i izvršnim direktorom u Upravi za međunarodnu trgovinu za Europu i Euroaziju, U.S. Department of Commerce, Sewardom L. Jonesom, koji također sudjeluju na konferenciji.

Predviđen je i susret sa županom Dubrovačko-neretvanskim Nikolom Dobroslavićem, kao i s predstavnicima Uprave Hotela Maestral d.d., nakon čega će premijer i obići taj hotelski kompleks u državnom vlasništvu.

Na kraju boravka premijera Oreškovića na jugu Hrvatske predviđen je i obilazak novog dijela Zračne luke Dubrovnik u izgradnji, projekta vrijednog više od 220 milijuna eura.

Uz predsjednika Vlade u Dubrovniku je i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar