NASTAVAK BOCKANJA

Orepić Karamarku: Zna se tko je za što odgovoran

02.03.2016 u 14:19

Bionic
Reading

Ministar unutarnjh poslova Vlaho Orepić izjavio je u srijedu kako je policija spremna odgovoriti na sve zadaće vezano uz zaštitu državne granice i da angažman vojske nije potreban, ali da će se svejedno vjerojatno ići na izmjene Zakona o nadzoru državne granice

Upitan zašto se o tome ipak razmišlja, Orepić je rekao da je stav takav da se poveća ljudski potencijal bude li bilo potrebno te da su to napravili u Sloveniji i Srbiji i da je to refleks prema okolnostima i kojima se nalazimo.

Orepić je, odgovarajući na novinatski upit, potvrdio kako će vjerojatno doći do izmjene Zakona o nadzoru državne granice te kako će vjerojatno trebati intervencija u Zakonu o obrani, no da su to sve stvari koje su na operativnoj razini u ovom trenutku tako da nema konačne odluke o tome kada u to ići.

Konačna odluka o tome još nije donesena, kazao je Orepić novinarima nakon svečanosti primopredaje dužnosti bivšeg i i novog vojnog ordinarija u Vojnom ordinarijatu.

Upitan za komentar izjave prvog podpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka kako nije zadovoljan stanjem u Ministarstvu unutarnjih poslova, odnosno kadrovskim rješenjima i izostalim promjenama, Orepić je odgovorio kako je Zakon o Vladi vrlo jasan i zna se tko je kome i za što odgovoran.

Karamarko je izjavio kako je i on kao potpredsjednik Vlade, uz ministra Orepića, odgovoran za rad MUP-a, nacionalnu sigurnost i unutarnju politiku.