POKOLJ IZ STRASTI

Optužnica protiv bivšeg policajca-ubojice

24.10.2013 u 13:23

Bionic
Reading

Sisačko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv bivšeg policajca Marija Slabinjca, koji je u lipnju ove godine nedaleko Hrvatske Kostajnice ubio svoju suprugu Blaženku i njezina prijatelja Ivicu Hajdukovića, ispalivši rafal iz automatske puške prema njihovu automobilu u kojemu je bilo i troje djece, koja nisu ozlijeđena.

Na sisačkom Županijskom sudu, prihvati li optužnicu, Slabinjcu (40) će se suditi za dva djela teškog ubojstva te pokušaje teškog ubojstva i ubojstva.

U optužnici stoji da je Slabinjac, bivši djelatnik Ravnateljstva policije, tijekom njihova zajedničkog života zbog ljubomore često fizički i verbalno napadao i prijetio supruzi Blaženki (39) te njezinom izvanbračnom partneru Hajdukoviću (45).

Prijetnje je ostvario 11. lipnja oko 21 sat kada je svojim automobilom na cesti između Graboštana i Velikog Krčeva prepriječio put automobilu u kojemu su osim Hajdukovića i supruge bile i dvije malodobne kćeri Marija i Blaženke te Hajdukovićev 17-godišnji sin.

Ubojica je potom izašao iz automobila te ih prtljažnika izvadio automatsku puške i ispalio rafal prema drugom autombilu, ubivši Hajdukovića i svoju suprugu, koja ga je ranije ostavila i odselila s djecom.