GRADONAČELNIK CRIKVENICE

'Optužnica je politička lakrdija'

29.01.2013 u 20:55

Bionic
Reading

Crikvenički gradonačelnik Damir Rukavina ocijenio je 'običnom političkom lakrdijom' i 'hajkom protiv njega' Uskokovu optužnicu protiv njega koju je jučer potvrdio Županijski sud u Rijeci, a svoju će nevinost, rekao je, dokazati u sudskom postupku

Optužno vijeće odbacilo je Rukavininu žalbu i potvrdilo Uskokovu optužnicu kojom ga se tereti da je 2009. kad je postao gradonačelnik protupravno sklapao poslove vezane uz javnu rasvjetu pogodujući tvrtki koja je bila u njegovu vlasništvu do početka mandata gradonačelnika. Uskok ga sumnjiči da je vlasništvo prenio fiktivno i nastavio upravljati tvrtkom, te da je posao, vrijedan oko 700.000 kuna, sklopljen izravno a ne javnim natječajem.

Rukavina je, pojašnjavajući kako je radio ispravno 'ili barem u duhu dotad ustaljene prakse', naveo primjere kršenja Zakona o javnoj nabavi o kojima su revizijski nalazi (2009. i 2010. godine) dali uvjetna mišljenja. Bilo je tako u gradovima Rijeci, Kastvu, Cresu, Kraljevici, Rabu, Opatiji, Malom Lošinju, Krku, Gospiću, Otočcu, Puli, Vrbovskom, Bjelovaru, Bujama, Umagu, Rovinju, Poreču, Pazinu i Vukovaru, te u općinama Viškovu i Matuljima., što sveukupno premašuje višemilijunski iznos u kunama, odnosno pojedinačno od 200 tisuća kuna na Rabu do 3.207.041 kunu u Rijeci, rekao je Rukavina.

'Zavidim kolegama, gradonačelnicima i načelnicima koji su to dosad mogli činiti, a da se protiv njih nije okrenuo ni Uskok ni pravosuđe,' rekao je.

Rukavina najavljuje da će svoju nevinost dokazati u sudskom postupku, a uzroke ove 'hajke na njega' vidi u tome da se u Crikvenici 'radi i gradi više nego ikada dosad'.