LISTA ZA RIJEKU

Optužio Obersnela za 40.000 ekonomskih izbjeglica

22.04.2013 u 16:51

Bionic
Reading

Predsjednik Liste za Rijeku i kandidat za gradonačelnika Rijeke ove političke stranke Danko Švorinić na današnjoj je konferenciji za novinstvo ustvrdio da je više od 20 godina neuspješnog vođenja grada rezultiralo s 40.000 ekonomskih izbjeglica i 30.000 izgubljenih radnih mjesta.

Komentirajući prošlotjednu konferenciju za novinstvo koalicije stranaka SDP-HNS-IDS-HSU-ARS-SDAH na kojoj je navedeno da Rijeci više ne trebaju hale i hangari za razvoj te da nije potrebna reindustrijalizacija nego isključivo razvoj visoke tehnologije i prometa, Švorinić je ustvrdio da je to potpuno suprotan smjer od onoga u kojem se razvijaju najuspješnije svjetske ekonomije.

Za ilustraciju je naveo promjer Njemačke u kojoj 70 posto BDP-a čini industrija i uslužne djelatnosti razvijene iz industrije. Od stranih ulaganja u Njemačku, oko 50 posto se odnosi na industriju a tek 18 posto na informatičke tehnologije i software, kazao je Švorinić.

Ti podaci govore o tome kako su ljudi koji vode Rijeku ili potpuno isključeni iz svjetskih ekonomskih tokova ili je riječ i o potpunim analfabetima, istaknuo je predsjednik Liste za Rijeku.

Švorinić se upitao gdje su visoke tehnologije u Rijeci, o kojima je govorila koalicija šest stranaka te zbog čega poduzetnički inkubator Porin nije razvio proizvode visoke dodatne vrijednosti.

Švorinić je ocijenio da reindustrijalizacija u Rijeci nema alternative jer bi u protivnom Rijeka postala grad veličine Senja. U tom cilju, kako je naveo, potrebno je grad osloboditi nesposobne i nekompetentne vlasti.