NAGRAĐENI UČENICI

Oni su briljirali na državnoj maturi, a najbolji je...

Nagrađeni maturanti

Nagrađeni maturanti

Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic

Nagradu Marin Soljačić te priznanja Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) i tablet računala za izniman uspjeh na državnoj maturi 2015./2016. godine primilo je u ponedjeljak na prigodnoj svečanosti trideset učenica i učenika

Nagradu Soljačić, u iznosu od pet tisuća američkih dolara, osvojio je Nikola Jalšenjak, učenik XV. gimnazije u Zagrebu koji je ostvario najbolji rezultat na ispitima iz matematike, hrvatskoga jezika na višoj, A razini, te najbolji rezultat iz fizike. Jalšenjaku su nagradu uručili utemeljitelj i donator te nagrade Marin Soljačić, profesor na Odsjeku za fiziku na prestižnome Massachusetts Institute of Technology, i tehnički ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar

Ministar Šustar čestitao je učenicima, njihovim nastavnicima i ravnateljima te zahvalio profesoru Soljačiću za ovu iznimnu inicijativu koja predstavlja konkretan primjer suradnje domovinske i iseljene Hrvatske te je ujedno jedan od načina na koji naši znanstvenici u inozemstvu mogu ostati povezani s domovinom kroz ulaganje u buduće generacije hrvatskih znanstvenika, priopćio je MZOS.

Istaknuvši da je ova svečanost primjer kako se izvrsnost učenika nagrađuje i konkretno cijeni, ministar Šustar zaželio je učenicama i učenicima puno uspjeha i u sljedećem velikom razdoblju njihova života - na odabranim studijima na sveučilištima.

Marin Soljačić, Nikola Jalšenjak, Predrag Šustar Robert Anic / Pixsell

Marin Soljačić, Nikola Jalšenjak, Predrag Šustar Robert Anic / Pixsell

Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic

30 najboljih maturanata

Za izniman rezultat iz ispita hrvatskoga jezika, matematike i obveznoga stranog jezika na višoj, A razini, nagrađeno je 30 maturanata. Ministar Šustar i profesor Soljačić uručili su im priznanja MZOS-a i tablet računala.

Nagrađeni su maturanti: Ema Slapničar, III. gimnazija Split, Kristijan Rupić, XV. gimnazija Zagreb, Jelena Nemčić Joško Bilandžić iz II. gimnazije Zagreb, Filip Konić, Gimnazija Andrije Mohorovičića Rijeka, Alisa Zobel, Srednja škola Tina Ujevića Kutina, Goran Petrak Mirna Đurić iz V. gimnazije Zagreb, Morana Belović, VII. gimnazija Zagreb, Nikola Jalšenjak, XV. gimnazija Zagreb, Mate Gašparini, Srednja škola Mate Balote Poreč, Anabela Ljubić, Prva gimnazija Varaždin, Tin Vukušić i Klara Bosnić iz III. gimnazije Split, Barbara Puzek, Nikola Anić i Domagoj Bradač iz XV. gimnazije Zagreb, Ana Vladić, V. gimnazija Zagreb, Ilan Nestić, Gimnazija Lucijana Vranjanina Zagreb, Matea Liskij, XV. gimnazija Zagreb, Magdalena Vlajčić, II. gimnazija Zagreb, Magdalena Boban, III. gimnazija Split, Karmen Jeričević, Prirodoslovna škola Vladimira Preloga Zagreb, Ana Dudaš, II. gimnazija Zagreb, Jakov Emanuel Bogdanić, Privatna klasična gimnazija s pravom javnosti Zagreb, Viktor Škorjanc, Prirodoslovna i grafička škola Rijeka, Dorja Cepetić, V. gimnazija Zagreb, Daria Brtan, XV. gimnazija Zagreb, Helena Čeović, V. gimnazija Zagreb, i Tamara Atelj, Gimnazija Jurja Barakovića Zadar.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!