krešimir antolić

'Onaj tko mi je zapalio auto nalazi se u slijepoj ulici svog života'

07.12.2017 u 22:38

Bionic
Reading

Što stoji iza podmetnutog požara automobila Krešimira Antolića, šefa sigurnosti Dinama? Inače bivši načelnik Odjela općeg kriminaliteta zagrebačke policije - vjeruje da je slučaj povezan s napadima na Zdravka Mamića

'Onoga koji je to napravio ja ga čak i žalim i mislim da se radi o duboko nesretnim ljudima koji su, na žalost, vrlo vjerojatno u nekoj slijepoj ulici svog života. Jer ako netko ide na taj način nekome radit zlo taj, na žalost, svoju sreću neće naći', kazao je u razgovoru za RTL Antolić.

  • +6
Zapaljeni automobil Kreše ANtolića Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Krišto

Kao iskusnom kriminalistu Antoliću je bilo jasno, da čak i da je u pitanju kvar na instalacijama - one ne bi planule na temperaturi od minus pet stupnjeva koliko je te  noći bilo u Zagrebu. Sačekao je da njegove bivše kolege prvo završe očevid. A očevid je pokazao da je automobil u njegovu vlasništvu namjerno zapaljen!

'Situacija u kojoj je auto zapaljen ispred adrese mog prebivališta,  u naselju u kojem sam ja, zajedno sa svojom obitelji, prisutan već preko 30 godina. Znači, notorno je da ja tamo dolazim, da su tamo moji roditelji i moj brat i cijela ova situacija u kojoj se mi u Dinamu nalazimo već nekoliko godina sigurno da mene stavlja kao prvi objekt napada', kazao je Antolić.

A on ga povezuje i s ostalim napadima. Onim na Zdravka Mamića i trenera Marija Cvitanovića. 

"Ja ne mogu biti neodgovoran i reći ovaj pojedinac ili ova grupa ljudi je to napravio, ali da postoji masa što dijela navijača, što dijela medija, što inertnosti države koja je svjesno ili nesvjesno se udružila ne bi li mi otišli iz Dinama. To je evidentno", jasno će Antolić.

A evidentno je, kaže, i da policija nije riješila nijedan od maloprije spomenutih slučajeva. 

Upitan strahujete  za sebe i za svoju obitelj odgovorio je niječno jer se nema čega bojati.