ZLATKO KOMADINA

'Onaj tko je bio čelni čovjek ne vraća se u klupe'

22.04.2013 u 15:35

Bionic
Reading

Zlatko Komadina, SDP-ov kandidat za župana Primorsko-goranske županije i Marina Medarić, kandidatkinja za zamjenicu župana, predstavili su danas u Rijeci Izborni program koalicije SDP - HNS - HSU - IDS - ZS - ARS - SDAH na izborima za regionalnu samoupravu 2013. godine

Njihov se program temelji na načelima - kontinuitet, odgovornost i stabilnost, a osnova programa je stvaranje preduvjeta za ubrzani rast i razvoj, nove investicije i nova radna mjesta. 'Naš program je realan, to je ono što ljudi žele', započeo je Zlatko Komadina, napomenuvši da su za ubrzani razvoj županije potrebni državni projekti i ulaganja privatnih poduzetnika.

Prema Komadininim riječima, lučki terminali, nova moderna željeznica i nove poslovne zone najvažniji su infrastrukturni projekti, a njihova će sinergija dovesti do ulaganja te reindustrijalizacije županije.

Kako bi Rijeka stvarno bila studentski grad, Komadina je najavio da će se zalagati za drugu fazu izgradnje Kampusa - Studentski dom, kao i za realni nastavak izgradnje Sveučilišne bolnice na Trsatu. Također, rekao je da je važan daljnji razvoj specijalnih bolnica i zdravstvenog turizma.

Marina Medarić obećala je da će se završiti izgradnja školske sportske dvorane u Matuljima, izgraditi osnovna škola u Ravnoj Gori, kao i područna škola i sportska dvorana u općini Baška.

Na novinarski upit što će biti s aktualnim obnašateljem dužnosti župana Primorsko-goranske županije Vidojem Vujićem, Komadina je rekao da prvo dolaze izbori i povjerenje građana te je potom dodao da Vujić uopće nije na listi kandidata za županijsku skupštinu.

'Ja da nisam kandidat za župana, na županijskoj listi ne bih ni bio. Onaj tko je bio čelni čovjek, u pravilu se više ne vraća u klupe', izjavio je Komadina.